Jukurit niukkaan tappioon KooKoosta

Ottelu sumulaaksossa tarjosi jännitystä aivan loppuun astii. Voittajana ottelusta poistui lopulta KooKoo.

Jukureiden avausmaalista vastasi kultakypärä Pentti Nöyränen. Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukureiden ja KooKoon välinen kolmas finaaliottelu Kouvolassa päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen kotijoukkue KooKoon voittoon maalein 5-3. Ottelu tarjosi aivan loppuun asti jännitystä, sillä ratkaisumaali syntyi vain kuusi sekuntia ennen pelin päätöstä.

KooKoo tuli koko ensimmäisen erän kymmenminuuttisen kovaa päälle, mutta vierasjoukkue Jukurit piti oranssimustat poissa vaarallisimmilta maalipaikoilta ja Oskari Setänen hoiti torjunnoillaan pahimmat tilanteet.

KooKoo meni kummallisella onnenkantamoisella johtoon ajassa 14.59, kun Toni Jalo voitti omassa päässä aloituksen, ja kiekko kimposi luistimen kautta Jukureiden maaliin.

Kouvolalaiset tekivät jo erän toisen maalinsa, kun Antti Mäkilä lisäsi alivoimalla kotijoukkueen jo 2-0-johtoon.

Jukurit pääsi toisessä erässä paremmin peliin mukaan ja kavennus syntyikin ennen erän puoltaväliä, kun Pentti Nöyränen iski kiekon reboundista tyhjään maaliin. Maaliin esityön tekivät laukauksen maalille toimittanut Niko Laakkonen sekä ketjun sentteri Toni Jalo.

Ajassa 31.14 Juha-Petteri Purolinna lähti kärsimään kahden minuutin jäähyä koukkaamisesta, sillä puolustaja joutui rikkomaan aivan vapaaseen paikkaan päässyttä Mikael Kurosta.

Hetken jo näytti siltä, että keltapaidat pystyvät alivoimansa selvittämään, mutta KooKoon Tomi Peltonen iski kiekon maalin aivan ylivoiman loppuhetkillä.

Toista erää oli jäljellä vajaat kaksi minuuttia, kun KooKoo siirtyi 4-1-johtoon Henri Tuomisen maalilla ja tästä tilanteesta lähdettiin ottelun kolmanteen erään.

Kiri alkaa, tasoitus lähellä

Kolmas erä alkoi Jukureilta pirteästi, kun Niko Laakkonen laukoi kiekon b-pisteiden välistä yläkulmaan Jalon saadessa jälleen syöttöpisteen.

Tämän jälkeen Jukurit jatkoivat vimmattua painostustaan, ja erän puolivälin jälkeen Mikko Laine laittoi lapansa väliin Ilkka Vaarasuon laukaukseen ja näin Jukurit olivat vain maalin KooKoota perässä.

Erän viimeiset kahdeksan minuuttia tarjosivat riittävästi maalipaikkoja, mutta näitä ei jukurijoukkue onnistunut hyödyntämään. Sarvipäät pelasivat vielä ottelun kaksi viimeistä minuuttia ilman maalivahtia.

Parhain paikka tarjoutui maalin eteen Oula Palveelle, mutta KooKoon maalivahti Mikko Rämö pelasti joukkueensa kuin ihmeen kaupalla takaiskulta.

KooKoo laukoi kiekon maaliin vain kuusi sekuntia ennen pelin päätöstä ja näin kouvolalaiset juhlivat kolmatta voittoaan.

Jukurit ovat kuitenkin osoittaneet, että takaa-ajoasemasta voi sarjoja voittaa. Seuraava ottelu pelataan jo huomenna lauantaina, jolloin joukkueet kohtaavat Kalevankankaan jäähallissa.

Tule kannustamaan kotijoukkuetta, Jukurit tarvitsee tukea! Jukurit-KooKoo lauantaina klo 18.30!