Jukurit matkaa viimeiseen runkosarjaotteluun Hokin vieraaksi

Mestiksen runkosrajan viimeinen kierros pelataan lauantaina 8.3.

Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukurit matkaa lyhyen ajan sisään jälleen Kajaaniin Hokin vieraaksi. Mestiksessä pelataan runkosarjan viimeinen kierros, mutta sarjataulukon kannalta ottelun lopputuloksilla ei ole suurta merkitystä, sillä pudotuspelien otteluparit ovat jo selvillä. 

Kotijoukkueena pelaavan Hokin edelliset ottelut ovat sujuneet vaihtelevasti. Kolmesta edellisestä ottelusta on tullut kaksi niukkaa tappiota: Peliitoille maalein 2-1, sekä LeKille maalein 4-3. Ainoan voiton kajaanilaiset saalistivat JYP-Akatemialta maalein 7-4 romuttaen jyväskyläläisten haaveet pudotuspeleistä. 

Jukureiden edelliset ottelut ovat sujuneet Hokin tavoin vaihtelevasti ja sarvipäät ovat hävinneet myös kaksi kolmeta edellisestä ottelustaan. Jukureiden runkosarjan viimeinen kotiottelu sen sijaan päättyi maali-iloittelun jälkeen 6-3-voittoon.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran Kajaanissa, jolloin kotijoukke Hokki oli parempi maalein 4-3. Jukureiden valmentaja Timo Turunen odottaa lauantailta nopeaa ja intensiivistä kamppailua.

- No siellä on tuttu Hokki, niillä on hyvin selkeä pelitapa ja se on hyvin pelinopea joukkue. Siellä muutama viikko sitten käytiin ja se oli meidän pelinopeustesti ja sitä se tulee olemaan nyttenkin, Turunen tietää.

Sarjataulukon kannalta ottelussa ei ole suurta merkitystä, mutta Jukurijoukkueelle ottelu tulee hyvään saumaan.

- Kaikenkaikkiaan tämä peli palvelee meitä tässä vaiheessa todella hyvin. Sarjataulukon kannalta ei tässä ottelussa ole suurta merkitystä, mutta saadaan ajettua Piipponen ja Kalliola sisään, kertoo Turunen.

- Nimenomaan pelinopeuden kannalta tämä on meille ikään kuin "harjoitusmatsi", Turunen päättää.

Jukureiden kokoonpanoon palaa tärkeä palanen, kun loukkaantumisen takia pitkään poissa ollut hyökkääjä Joonas Kalliola palaa kokoonpanoon. Myös viime keväänä suurta roolia kantanut puolustaja Samuli Piipponen nähdään pitkästä aikaa jukuripaidassa. 

Ottelu Kajaanissa alkaa klo 18.30 ja sitä voit seurata Elisa Viihteeltä.