Jukurit ja Sport kohtaavat toistaiseksi viimeisessä runkosarjaottelussaan

Jukurit matkaa keskiviikkona Vaasaan liigaan nostetun Sportin vieraaksi.

Jani Forsström tekemässä maskia. Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukurit matkaa keskiviikkona Vaasan, kun vastaan asettuu viime viikon perjantaina liigaan nostettu Sport. Keskiviikkona nähdäänkin toistaiseksi viimeinen ottelu runkosarjassa Jukureiden ja Sportin välillä, joten tunnetta ei ottelusta pitäisi puuttua. 

Viime viikon lauantaina nälkäinen jukurijoukkue näytti taitonsa, kun se kukisti kahden tappiollisen ottelun jälkeen HCK:n kotikaukalossa maalein 6-3. Voiton takuumiehiä olivat mm. Jani Forsström, Joel Lehtinen, Jesse Rohtla sekä maalitilinsä Jukureissa avannut Oula Palve.

Jukurit on valmistautunut otteluun tutulla tavalla.

- Otteluun ollaan valmistauduttu normaalilla tavalla. Pyritään vahvistamaan ja kehittämään sitä omaa pelitapaa entistä paremmaksi. Harjoitukset ovat olleet vähän lyhyempiä, mutta tehokkaampia, valmentaja Timo "Tumba" Turunen toteaa.

Kotijoukkue Sportilla on laaja ja kova joukkue. Taitavat hyökkääjät Lassi Kokkala sekä Samuli Kivimäki ja puolustaja Eetu Heikkinen on pidettävä kurissa, jotta pisteet matkaavat Mikkeliin. 

- Sportilla on Mestiksen kovin ja laajin ryhmä pelaajistoltaan. Nythän heidän pelaajat eivät pelaa enää muusta, kuin tulevan kauden pelipaikoista, Turunen tiedostaa.

Tällä ottelulla ei ole siis käytännössä vaasalaisille suurta merkitystä, mutta Jukureille ottelu on tärkeä. Sarvipäillä on vielä käytännössä mahdollisuus ohittaa Jokipojat sarjataulukossa, mikäli joensuulaiset häviävät molemmat ottelunsa. 

Vaasan Sport erotti päävalmentajansa Pasi Räsäsen tehtävistään noin kaksi viikkoa sitten. Turunen ei usko, että se vaikuttaa heidän pelitapaansa.

- En usko, että ne ovat pelitapaansa muuttaneet.

Jukureiden kokoonpanossa ei suuria muutoksia tapahdu. Jukuripaitaan siirtynyt tuttu puolustaja Samuli Piipponen on jo harjoitteluvahvuudessa mukana, mutta kentällä häntä ei vielä nähdä. Maalilla aloittaa Tadeas Galansky