Jukurit finaaliin upealla voitolla Game Sevenissä!

Jukurit ja TuTo mittelivät paremmuudestaan seitsemännessä välieräottelussa. Loppulukemat kirjattiin 2-3!

Jukurit pääsivät juhlimaan voittoa TuTosta.                                                        Kuva: Petri Lyytikäinen

Sarvipäät taistelivat voiton uskomattomalla tavalla Turun Kupittaalla. Sitkeä jukurijoukkue onnistui ratkaisemaan voiton aivan viimeminuutilla ja voittolukemat kirjattiinkin Jukureiden hyväksi 2-3.

Jukureiden ja TuTon välinen välieräsarja tarjosi katsojille viihdyttävää kiekkoa. Jukurit osoitti jälleen sitkeyttään nousemalla sarjassa 3-1 tappioasemasta lopulta aina 4-3-voittoon asti.

Perjantai-illan kiihkeästä kamppailusta nousi esille Jukureiden kivenkova puolustus, minkä viimeisenä lukkona oli hienoa kevättä pelaava maalivahti Oskari Setänen. Vasta 19-vuotias Setänen esitti ottelun aikana todellisia huipputorjuntoja, yhteensä torjuntoja kertyi 39 kappaletta.

Ottelun alussa molemmat joukkueet pääsivät pyörittämään hyökkäyspeliään näyttävästi. Ensimmäisen erän puolivälin jälkeen turkulaiset kuluttivat jäähypenkkiä ahkerasti ottaen kolme kahdenminuutin jäähyä yhden minuutin sisään.

Jukurisentteri Jesse Rohtla loukkasi itseään hieman juuri Marco Tuokon taklauksesta, mutta "Rodi" palasi kentälle ennen toisen erän puoltaväliä.

Jukurit pääsivätkin pyörittämään ylivoimaa 5-3-vastaan. Ylivoiman kapelimestarina toimi tuttuun tapaan Toni Jalo, jonka syötöstä puolustaja Juuso Akkanen siirsi Jukurit maalin johtoon.

Erän loppupuolella Setänen sai venyttää parastaan, kun TuTon Anton Kokkonen oli unohtunut maalinedustalle aivan yksin. Setänen nappasi kuitenkin pudotuspelien hienoimman  torjuntansa upealla venytyksellä alakulmasta.

Toisessa erässä TuTo pääsi paremmin peliin mukaan tiivistämällä peluutustaan kolmeen ketjuun. Jukurit joutuivat ottamaan  jäähyjä ja TuTo rokotti tästä armotta tasoittaen ottelun ajassa 32.47 Ville-Vesa Vainiolan maalilla.

TuTo johtoon - Jukurit rinnalle ja ohi

Kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteessa 1-1. Taistelu alkoi tiivistyä, ja jokaisesta kiekosta väännettiin aina loppuun asti. Jäähyrikkaassa ottelussa TuTo pääsi seuraavaksi kokeilemaan ylivoimaansa. Turkulaiset siirtyivätkin 2-1-johtoon Olli-Pekka Heinimäen maalilla.

Jukurit jaksoi kuitenkin uskoa omaan tekemiseensä ja lähti hakemaan tasoitusta vimmatusti. TuTon rohkea kolmen ketjun peluutus alkoi näkyä väsymyksenä ja Jukureille avautui hyviä maalipaikkoja.

Tasoitus nähtiinkin ajassa 53.09, kun Jani Savolainen ampui kiekon ranteella oikeaan yläkulmaan Toni Jalon ja Roy Pihlströmin esityöstä.

Sankarin viittaa oli tarjolla ja sen otti lopulta itselleen Oula Palve, joka hakkasi kiekon väkisin verkkoon maalin edestä Jaakko Turtiaisen sohaisun rebound kiekosta. Maaliin upean esityön teki Rohtla, joka kampesi itsensä väkisin maalin edustalle.

Tämä tietää sitä, että Jukurit kohtaa unelmafinaalissa Kouvolan KooKoon. Finaalisarja alkaa maanantaina Kouvolassa ja keskiviikkona sarja jatkuu Kalevankankaan jäähallissa!