Jukurit ansaittuun voittoon

Mikkeliläisyleisölle tarjottiin taas jatkoaikaratkaisu jukurien voittaessa Kiekko-Vantaan 3-2 lukemin.

Mikko Laine Kuva: Petri Lyytikäinen

Mikkeliläisyleisölle tarjottiin taas jatkoaikaratkaisu Jukurien voittaessa Kiekko-Vantaan 3-2 lukemin. Jukurit hallitsivat ottelua kaksi ensimmäistä erää, mutta Kiekko-Vantaan maalivahti Aaro Peltonen piti maalinsa puhtaana ottelun puoleen väliin saakka. Ajassa 29:13 Peltoselle sattui kuitenkin kohtalokas virhe, jonka Jukurit kuittasivat välittömästi. Jani Savolainen katkaisi Peltosen maalinsa takaa lähettämän kiekon ennen siniviivaa ja laukoi. Juuso Sipola oli valmiina maalilla ja siirsi torjunnasta kimmonneen kiekon maaliin kotiyleisön riemuksi.

Jukurien vahva paine vantaalaisten päädyssä tuotti tulosta toistamiseen muutama minuutti myöhemmin. Pasi Järvinen laukoi viivasta ja Savolainen iski torjunnasta kimmonneen kiekon verkkoon.

- Kaksi erää oltiin täysin telineissä ja Jukurit luistelivat paremmin voittaen myös kaksinkamppailut, totesi Kiekko-Vantaan valmentaja Pekka Kangasalusta Jukurien hallinnasta.

Kiekko-Vantaa tuli vahvasti kolmanteen erään ja käytti häikäilemättä hyödykseen Jukurien huolimattomuuden. Kavennus tuli ajassa 45:17 Jarmo Jokilan katkaistessa Jukuripäädyssä Pentti Nöyräsen syötön tarjoten avopaikan maalin eteen parkkeeranneelle Sanghoon Shinille. Muutama minuutti myöhemmin Juuso Sipola laukoi kiekon katsomoon ja Kiekko-Vantaa pääsi pyörittämään ylivoimaansa vaarallisesti. Tadeas Galansky torjui useasti, kunnes Robert Rooba pääsi yllättämään Galanskyn maalin edestä kiekon kimmotessa maalin takaa Rooban lapaan kuin tarjottimelle.

- Kaksi erää saatiin paikkoja ja pelattiin hyvin, kunnes rohkeustaso tippui kavennusmaalista ja saatiin jäähyjä, kuvaili Jukurivalmentaja Jarno Pikkarainen omiensa esitystä.

Ottelun ratkaisu haettiin tuttuun tyyliin jatkoerästä, jossa Jukurit hallitsivat tapahtumia.  Ratkaisu saatiin ajassa 63:42 ylivoimalla Mikko Laineen tällätessä kiekon ylänurkkaan suoraan Järvisen syötöstä.

- Jukurit ansaitsivat voiton, mutta yhteen pisteeseen pitää olla tyytyväinen tällaisella pelillä, kuvaili Kangasalusta tunnelmiaan ottelun jälkeen.

Maalivahtien torjunnat kuvaavat pelin hallinnan olleen vahvasti Jukureilla. Peltonen urakoi Kiekko-Vantaan maalilla yhteensä 40 torjuntaa ja Galanskylle kirjattiin yhteensä 25 torjuntaa.

- Säilytettiin rohkeus pelaamiseen ja vastustajalle tuli jäähy. Sitten tehtiin se tarvittava maali, kuvaili Pikkarainen ottelun ratkaisua.

Sarjassa kuudentena olevat Jukurit jatkavat kolmen pisteen metsästystä heti huomenna 30.11.2013 Savonlinnassa. Ottelu alkaa Talvisalon jäähallissa klo 17.00 ja luvassa on varmasti paikalliskamppailun henkeä. Viikinkipaidoille ottelu on jo viikon kolmas, mutta virtaa riittää varmasti kamppailemaan kolmesta pisteestä. Sarjassa yhdentenätoista olevalla SapKo:lla on pisteitä 24.