Jukureille voitto voittolaukauksilla

Jukurit voitti Lempäälän Kisan loppulukemin 2-1 voittolaukauskisan jälkeen. Viikinkipaitojen hahmoksi nousi voittolaukauksilla kolmesti onnistunut Riku Pitkänen.

Riku Pitkänen. Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukurit voitti Lempäälän Kisan loppulukemin 2-1 voittolaukauskisan jälkeen. Viikinkipaitojen hahmoksi nousi voittolaukauksilla kolmesti onnistunut Riku Pitkänen. Mies taiteili viileästi toinen toistaan näyttävimpiä rankkareita LeKin Juha Järvenpään selän taakse. Näin kotijoukkue kartutti tiliään kahdella pistellä, joka oli vähintäänkin oikeudenmukaista ottelutapahtumiin nähden.

-Pettymys olisi ollut iso, jos tästä ei kahta pistettä olisi tullut. Vastustajan maalivahti torjui ottelussa jonkun 50 kertaa ja ykkösalueen maalipaikkoja meillä oli iso kasa, mutta emme niistä onnistuneet, Jukurien päävalmentaja Antti Pennanen sanaili ottelun jälkeen.

Vaikka ensimmäinen erä mentiin kotijoukkueen hallinnassa, maali antoi odottaa itseään. LeKin maalilla Järvenpää torjui avauserässä 15 kertaa ja piti joukkuettaan pystyssä. Virkaveli Tadeas Galansky joutui heittäytymään kiekon tielle vain viidesti.

Toisessa erässä joukkueiden voimasuhteet tasoittuivat. Jukurit käytti erän toisen ylivoimansa hyödyksi ja Niko Laakkonen siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon pelikellon näyttäessä 31.16. Syöttäjiksi tuohon maaliin merkittiin Riku Pitkänen ja Anthony Guttig. Laakkosella oli erässä toinenkin erinomainen maalintekopaikka, mutta tolppaa lähemmäksi maalia kiekko ei päätynyt.

LeKin tasoitusmaali kolmannessa erässä syntyi harmittavasti, kun jukuripuolustaja Roy Pihlström tarjoili puolustuspäässä kiekon Jonatan Tanuksen lapaan, eikä mies erehdy. Näin ottelun varsinainen peliaika päättyy tasalukemiin.

Kun jatkoaika ei tuottanut tulosta, ratkaisua haettiin voittolaukauskisasta ja lopullinen ratkaisu saatiin vasta kuudennesta parista. Kun Pitkänen onnistui ja LeKin Miika Männikkö ei, voittoa juhlittiin viikinkipaitojen leirissä. Valmentaja Pennanen teki kisan kesken yllättävän ratkaisun vaihtamalla Ronan Quemenerin kylmiltään maaliin.

-Pitkänen oli mies paikallaan. Maalivahdin vaihto oli se, että jotain piti tehdä.

Jukurien seuraava ottelu pelataan jo ylihuomenna perjantaina, kun JYP-Akatemia saapuu jo toistamiseen tällä kaudella Kalevankankaalle. Ottelu alkaa tuttuun tapaan kello 18.30 ja mukana Jukurien joukkuetta kannustamassa nähdään uusi Miss Mikkeli Jenni Tuomi.