Jukureille toinen perättäinen voitto

Jukurit saalisti kolmen pisteen voiton Vantaalta, kun Kiekko-Vantaa kaatui lukemin 2-6. Tappio oli vantaalaisille kauden ensimmäinen.

Anthony Guttig johdatti viikinkipaidat voittoon. Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukurit saalisti kolmen pisteen voiton Vantaalta, kun Kiekko-Vantaa kaatui lukemin 2-6. Tappio oli vantaalaisille kauden ensimmäinen. Jukurien vahva peliesitys kantoi koko 60 minuutin ajan ja kiekollisesti peli oli eilistä SaPKo-ottelua laadukkaampi. Jäähyjen rikkomassa ottelussa viikinkipaitojen ylivoima osoitti toimivuutensa, sillä mikkeliläismaaleista neljä syntyi vakuuttavalla ylivoimapelillä.

- Illan teema oli, että meidän ykkösmiehet pystyvät tylyttämään vastustajan erinomaisesti kauden aloittanutta ykkösketjua. Ja siinä onnistuimme tänään ja olimme vastustajaa parempia, Jukurien kakkosvalmentaja Timo Turunen ynnäsi ja oli mielissään siitä, että Anthony Guttigin johdattama ykkösketju otti haasteen vastaan ja johdatti Jukurit selkeään voittoon.

Kauden aiemmista otteluista tuttu tiukka tuomarilinja sai jatkoa ja ottelussa jaettiin kaikkiaan kolmetoista kahden minuutin rangaistusta, joista lohipaidoille yhdeksän.

- Kyllähän tuo jäähytasapaino näyttää isolta, mutta tämä tiedetään ja siihen on jokaisen mukauduttava.

Jukurit otti ohjat käteen jo avauserän ensi minuuttien jälkeen ja tehtaili neljän minuutin sisään kolme maalia Niko Laakkosen, Guttigin ja mestisuransa ensimmäisen maalin viimeistelleen Teemu Turusen maaleilla.

Sama määrä jukurimaaleja nähtiin ottelun toisessakin erässä, kun ylivoimalla onnistuivat Laakkonen toistamiseen, Timo Hiltunen sekä Riku Pitkänen. Ottelun hahmo oli eittämättä ranskalaistaituri Anthony Guttig, joka saalisti ottelusta tehot 1+4, vaikka tilastoihin miehelle kirjattiin 1+2.

Lohipaitojen maaleista vastasivat vaarallisen ykkösketjun miehet Tomi Tuomisto ja Artem Iossafov. Kun viimeisessä erässä ei maaleja enää nähty, päättyi ottelu loppulukemiin 2-6. Tarkemmat ottelutapahtumat voi käydä katsomassa tilastopalvelusta.

Jukurit jatkaa otteluitaan tulevana keskiviikkona, kun LeKi saapuu Kalevankankaalle. Ottelu alkaa tuttuun tapaan kello 18.30.