Jukureille täysi pistepotti JYP-Akatemia-ottelusta

Kalevankankaalla nähtiin perjantaina revanssihenkeä, kun JYP-Akatemia saapui viikon sisään toistamiseen Jukureiden vieraaksi. Ottelussa saikin jännittää aivan loppuun asti, sillä kamppailu päättyi Sarvipäiden voittoon maalein 3-2.

Nestori Lähde oli pirteällä pelipäällä. Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukurit tuli otteluun pirteällä jalalla ja kotijoukkueelta nähtiinkin näyttäviä pyörityksiä JYP-Akatemian puolustusalueella. Sarvipäät pääsivätkin koittamaan ylivoimaansa, mutta Akatemian maalilla hyvän ottelun pelannut Denis Saikkonen ei suostunut antautumaan.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 16.11, kun Juha-Petteri Purolinna laukoi kiekon napakalla rannelaukauksella yläkulmaan vastahyökkäyksen päätteeksi. Esityön maaliin tekivät Nestori Lähde ja Timo Hiltunen.

- "Jupe" ennenkaikkea pelasi tänään hyvän pelin ja sai sitten myös ansaitun maalin, päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi Purolinnan otteita.

Toisessa erässä kotijoukkue ei onnistunut maalinteossa. Lähimpänä maalintekoa oli Jani Savolainen, jonka ohjauksen maalivahti Saikkonen sai vaivoin torjuttua.

Sen sijaan vierailijat onnistuivat kertaalleen, kun Joose Antonen laukoi kiekon maaliin Mikko Virtasen syötöstä ottelun puolenvälin jälkeen.

Toisen erän loppupuolella hyvällä pelipäällä ollut Lähde tarjoili maalipaikan Roope Hämäläiselle, mutta Hämäläinen ajautui auttamatta liian lähelle ja näin erätauolle lähdettiin tasalukemista.

- Meidän yksilötason tekeminen oli vähän nihkeää tänään, eikä se ollut ihan sillä tasolla kun olisi toivottu. Me pelasimme tänään hyvää alivoimaa ja erityisesti Hämäläisen ketjulta nähtiin myös hyvää pelaamista tasakentällisin.

Jukurit aloitti kolmannen erän väkevästi. Ensin Santeri Lukka onnistui maalinteossa ja muutamaa minuuttia myöhemmin Hiltunen laukoi kiekon millintarkalla laukauksella maaliin. 3-1 maaliin syöttäjäksi merkittiin Anthony Guttig ja Niko Laakkonen.

JYP-Akatemian kavennus nähtiin kuusi minuuttia ennen päätössummeria Samu Markkulan toimesta kahden miehen ylivoimalla. Aivan erän loppuminuuteilla Jukurit joutui jälleen alivoimalle, mutta Jaakko Turtiainen näytti taistelutahtoaan heittäytyen oikea-aikaisesti kiekon tielle.

Akatemialle tuomittiin vielä tilanteen jälkeen jäähy ja näin Jukurit saalisti ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa kotikaukalossa.

- Jos näitä kahta peliä Akatemiaa vastaan miettiin, niin 3-3 tasalukemat sarjapisteissä on aivan oikeutetut, päätti Pennanen.

Jukurit pelaa seuraavan kerran keskiviikkona 1.10, kun vieraskaukalossa kohdataan TuTo. Seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 3.10, kun Suomi-Sarjasta Mestikseen noussut KeuPa saapuu Jukureiden vieraaksi.