Jukureille tärkeä voitto kärkikamppailusta

Jukurit ja KooKoo kohtasivat runkosarjassa ensimmäisen kerran. Jännittävän ottelun ratkaisu nähtiin vasta voittomaalikilpailussa.

Ronan Quemener oli maalillaan vakuuttava. Kuva: Petri Lyytikäinen.

Kalevankankaalla nähtiin keskiviikkona kiihkeä ja tunteikas kärkikamppailu, kun Jukurit sai vastaansa rakkaan vihollisen Kouvolan KooKoon. Laadukas ottelu päättyi lopulta vasta voittomaalikilpailussa, josta tärkeän voiton otti kotijoukkue Jukurit.
 

Heti ottelun alkuminuuteilla Jukurit joutui taistelemaan alivoimalla pitkään 5-3-vastaan. Sarvipäille kirjattiin alle kahdeksassa minuutissa jopa neljä jäähyä, mutta Jukureiden alivoima osoitti toimivuutensa.

- Pelasimme tänään hyvää alivoimaa. Heti ottelun alkuun tapettiin kahden miehen alivoima ja meillä oli muutenkin hyvää alivoimaa tuloksellisesti, Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi.

Ottelussa tilaa ja aikaa oli ainoastaan erikoistilanteiden aikana. Tasakentällisin nähtiinkin kovaa kamppailupelaamista, eikä maalinedessä ollut kuin ainoastaan makuupaikkoja.

- Ennen peliä puhuin, että pelin vaatimus on tänään yksilötasolla kova ja sitä se myös oli. Ensimmäiset puoli tuntia oli ihan hyvää pelaamista, vaikka hitusen oltiin jäljessä.

Toisessa erässä jäähyt vähentyivät huomattavasti ja joukkueet pääsivät pelaamaan tasakentällisin. Maalipaikat olivat vähissä, mutta kenties lähimpänä maalintekoa oli Jukureiden Timo Hiltunen, jonka rystylaukauksen maalinedestä KooKoo-maalivahti Mikko Rämö torjui patjallaan.

- Ottelussa oli paljon tunnetta, mutta saatiin ottelun puolivälissä vähän viisautta siihen pelaamiseen. Pystyttiin kehittämään pelin aikana tiettyjä asioita ja se tietysti auttoi meitä.

Jukurit pääsivät vuorostaan kokeilemaan kahden miehen ylivoimaansa kolmannen erän alussa, kun Jarno Lippojoki ja Marlo Koponen komennettiin jäähyaitioon huitomisesta. Hyvistä paikoista huolimatta Jukurit ei maalinteossa ylivoimalla onnistunut.

- Molemmilla joukkueilla tietysti vähän ylivoima oli vaikeaa ja meidän olisi pitänyt pystyä kolmannessa erässä tekemään 5-3-vastaan-ylivoimalla. Toivotaan, että pelaajat ottavat tästä kaikki kokemukset mukaansa.

Ottelu venyi lopulta aina voittomaalikilpailuun asti, jossa ratkaisevan maalin taiteili Riku Pitkänen. Jukureista onnistuivat myös Anthony Guttig ja Oula Palve, jonka lisäksi maalillaan nollapelin arvoisesti torjunut Ronan Quemener piti maalinsa puhtaana tärkeimmällä hetkellä.

- Tänään kohtasi kaksi kovaa joukkuetta ja nähtiin todella laadukas Mestis -ottelu. Pelaajat joutuivat ahtaalle ja saivat hyviä kokemuksia siitä, mitä tällaisen pelin voittaminen vaatii, Pennanen kiteytti.