Jukureille tappio Kajaanissa

Jukurit kärsi 4-3 tappion hyvästä taistelustaan huolimatta.

Patrik Lostedt onnistui jälleen maalinteossa. Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukurit lähti hakemaan keskiviikko-illan ottelussa voittoa Kajaanin Hokista. Jännittävien vaiheiden jälkeen ottelu kuitenkin päättyi Hokin niukkaan voittoon lukemin 4-3. Jukurijoukkue hallitsi ottelun kahta viimeistä erää, mutta kajaanilaiset onnistuivat hyödyntämään vähäiset paikkansa erikoistilanteissa.

Hokki avasi ottelun maalihanat jo heti ensimmäisellä minuutilla, kun Mika Koivisto laukoi kiekon maaliin Miska Humalojan ja Evgeni Fofanovin syötöistä. Jukurit ei kuitenkaan jäänyt tätä harmittelemaan, vaan tasoitti ottelun erän puolivälissä puolustaja Juuso Akkasen maalilla. Esityön maaliin tarjoilivat Juha-Petteri Purolinna sekä Toni Jalo.

- Hyvä vauhdikas jääkiekko-ottelu. Molemmat pelasivat vauhdikasta kiekkoa ja pysyttiin hyvin mukana tänään. Olen tosi tyytyväinen meidän viimeiseen 40 minuutiin. Isosti teki meidän pelaajat tänään töitä, eikä voi siitä missään nimessä syyttää, kommentoi Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen.

Hokki siirtyi kuitenkin 2-1-johtoon, kun Antti Kurkinen laukoi kiekon ohi Oskari Setäsen.

Toinen erä oli täysin jukurihallintaa kajaanilaisten ollessa koko ajan pari potkua jäljessä Jukureita. Sarvipäiden pyöritys tuotti viimein tulosta, kun Jani Savolaisen rannelaukaus ylivoimalla  ohitti maalivahti Teemu Seppäsen. Loistavan esityön maaliin tarjoilivat viidennenkymmenen tehopisteen saalistanut Toni Jalo sekä Iivo Hokkanen.

Hetkeä myöhemmin oli kotijoukkueen vuoro päästä testaamaan ylivoimansa toimivuutta. Hokki ei tilaisuuttaan jättänyt käyttämättä, vaan siirtyi jälleen johtoon suoran hyökkäyksen päätteeksi Riku Toivon osumalla. Hokki sai vielä tämän jälkeen kokeilla ylivoimaansa, mutta tuloksetta.

Kolmas erä oli jukurijoukkueelta vahvaa näytöstä. Jukurit pääsikin tasoitamaan ottelun lukemiin 3-3, kun Patrik Lostedt onnistui maalinteossa toisessa peräkkäisessä ottelussa. Lodtedtin maaliin esityön tekivät Mikko Laine sekä kapteeni Pasi Järvinen.

Maalin jälkeen Jukurit jatkoi painostusta ja pääsi kokeilemaan kaksi kertaa ylivoimaansa, mutta Hokin sankariksi nousi Teemu Seppänen, joka piti torjunnoillaan Hokin mukana ottelussa.

Hokki sai erän lopulla oman mahdollisuutensa ylivoimalla ja käyttikin sen lopulta hyödykseen iskemällä ylivoimatilanteen pyörityksen jälkeen lukemiksi 4-3 Veli-Antti Leinosen laukauksella.

- Hokki on tosi hyvä joukkue, ansaitsi tänään voittonsa ja teki maalin enemmän. Kunnioitetaan tulosta ja jatketaan eteenpäin, Pennanen tunnusti.

Jukureiden seuraava ottelu on keskiviikkona 26.2, kun kotikaukalossa vastaan asettuu TuTo.