Jukureille kolme sarjapistettä Kajaanista

Jukurit otti runkosarjan ensimmäisen voittonsa perjantaina Kajaanista, kun kolme pistettä matkasivat Mikkeliin. Upeasti taistellut Jukurijoukkue voitti jäähyrikkaan ottelun lopulta maalein 3-4.

Oula Palve oli yksi ottelun hahmoista. Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukurit otti runkosarjan ensimmäisen voittonsa perjantaina Kajaanista, kun kolme pistettä matkasivat Mikkeliin. Upeasti taistellut Jukurijoukkue voitti jäähyrikkaan ja rikkonaisen ottelun lopulta maalein 3-4.

Ottelu alkoi Jukureiden kannalta vaikeasti ja Hokki olikin alussa hieman niskan päällä. Vaikka ensimmäisessä erässä tuomittiin kuusi kahdeminuutin jäähyä, niin maaleja ylivoimalla ei nähty.

- Voittoon olen tietenkin oikein tyytyväinen. Hokki oli valmistautunut hyvin, vei alkua ja me olimme hieman vaiheessa. Päästiin mukaan peliin ja oltiin kuskinpaikalla ja päästiin johtoon, päävalmentaja Antti Pennanen tuumi.

Erän ainokaisesta osumasta vastasikin Hokki, kun Tomas Mikus onnistui ohittamaan Tadeas Galanskyn. Jukurit pääsi erän loppupuolella kaksi kertaa kokeilemaan ylivoimaansa, mutta tulosta ei vielä avauserässä syntynyt.

Toisessa erässä alkoi tapahtua, kun Hokin puolustaja Ville Saukko otti kaksi perättäistä jäähyä erän alkuminuuteilla. Jukurit ei näitä mahdollisuuksia jättänyt käyttämättä.

Ensiksi Jani Forsström ohjasi Oula Palven laukauksen verkkoon ja seuraavan jäähyn aikana Niko Laakkonen jätti Hokki -pelaajat taakseen laukoen kiekon takakulmaan hienon yksilösuorituksen päätteeksi.

Maalien jälkeen Jukurit joutuivat pinteeseen kolmen perättäisen alivoiman vuoksi. Kolmatta alivoimaa ehdittiin pelata vain minuutti, kun Hokin Risto Mattila tasoitti ottelun aivan maalin edestä.

Toisen erän puolivälin jälkeen Jukureiden Samuli Piipponen sai suihkukomennuksen ja Nestori Lähde joutui jäähypenkille huitomisesta. Hokki onnistuikin maalinteossa 5-3-vastaan ylivoimalla ja näin erätauolle lähdettiin tilanteessa 3-2.

- Aika usein häviää pelin, kun ottaa tuon määrän jäähyjä, mitä me otettiin. Meillä on aika iso työ sopeutua tähän uuteen linjaan ja meidän on löydettävä siihen keinoja.

Jukurit voittoon tehokkaan minuutin ansiosta

Jukurit oli jälleen pirteällä päällä heti kolmannen erän alkuminuuteista lähtien. Sarvipäiden tehokas minuutti käänsi ottelun kulun täydellisesti, kun Palve laukoi kiekon kahden miehen ylivoimalla maaliin Riku Pitkäsen syötöstä.

Heti seuraavasssa vaihdossa Sarvipäät ottivatkin ottelussa kuskin paikan, kun Anthony Guttig laukoi maalia kohti ja Roope Hämäläinen ohjasi kiekon verkkoon. Ottelun loppuminuuteilla ei enää maaleja nähty ja näin Jukurijoukkue otti ensimmäisen voittonsa runkosarjassa siirtyen samalla sarjakärjeksi.

- Saatiin viimeisessä erässä paikat tehdä maalit ylivoimalla eikä jätetty niitä käyttämättä. Joukkue osoitti luonnetta. Puolustettiin loppuun asti miehekkäästi ja siihen voi olla tyytyväinen, Pennanen päätti.

- Keskiviikkona tuli harmittava tappio, mutta nyt ensimmäinen voitto. Tästä on todella hyvä jatkaa, meillä on tosi hyvä joukkue ja varmasti huikea kausi edessä, hyökkääjä Timo Hiltunen kommentoi ottelun jälkeen.

Seuraava kamppailu käydään keskiviikkona 17.9, kun JYP-Akatemia saapuu Kalevankankaalle Jukureiden vieraaksi.