Jukureille kirvelevä tappio Vaasassa

Jukurit koki kirvelevän tappion Vaasassa, kun Sport voitti ottelun lopulta maalein 4-1.

Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukurit koki kirvelevän tappion Vaasassa lauantai-iltana, kun Sport meni kolmannessa erässä rinnalle ja ohi voittaen ottelun maalein 4-1. Uhrautuva pelaaminen ei riittänyt lopulta voittoon.

Ensimmäinen erässä Jukurit oli niskan päällä ja saikin rakennettua maalipaikkoja kahden ylivoimansa aikana. Kiekko kävi kertaalleen jo Sportin maalissakin, mutta tämä hylättiin Jani Forsströmin tehtyä maalin potkaisemalla.

Toisen erän alussa Sport pääsi kokeilemaan ylivoimaansa, mutta Jukurit onnistui kuin varkain menemään ottelussa johtoon alivoimalla. Niko Laakkonen sai Ilkka Vaarasuon purun haltuunsa ja luisteli itsensä aina b-pisteen kaarelle ampuen kiekon ohi hölmistyneen Sport maalivahti Frans Tuohimaan.

Sport sai ajoittain pitkiä hyökkäyksiä Jukureiden päätyyn, mutta peli pidettiin suurilta osin kulmissa, eikä sarvipäillä suurta hätää ollut. Jukurit pelasi koko erän ajan hyvin nöyrästi ja blokkasi laukauksia, mistä kertoo maalivahti Oskari Setäsen ainoastaan viisi torjuntaa toisessa erässä.

Erän loppupuolella Setänenkin pääsi väläyttelemään taitojaan ottamalla muutaman tärkeän torjunnan.

Jukurijoukkueen peli passivoitui kolmanteen erään huomattavasti Sportin saadessa pelinsä kuntoon. Vaasalaisten tasoituksesta erän puolivälissä vastasi Markus Piispanen. Minuuttia myöhemmin Sport siirtyi hieman onnekkaasti johtoon John Henrionin maalilla ja 55. minuutilla kotkapaidat iskivät kahdesti Jarkko Hattusen ja Jere Laaksosen maaleilla.

Seuraava ottelu pelataan jo huomenna Mikkelissä. Kalevankankaan jäähallin ovet aukeavat klo 17.00 ja itse ottelu alkaa klo 18.30!