Jukureille iso voitto

Jukurit saalisti kolme sarjapistettä kukistettuaan lauantaina Kajaanin Hokin lukemin 4-2. Voiton myötä viikinkipaidat nousi sarjataulukossa neljänneksi.

Joonas Koskinen Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukurit saalisti kolme sarjapistettä kukistettuaan lauantaina Kajaanin Hokin lukemin 4-2. Käytännössä ottelun ratkaisu syntyi jo ensimmäisessä erässä, kun kotijoukkue meni 3-0 johtoon. Avausmaali syntyi ajassa 06:03 Joona Koskisen mailasta, joka nosti kiekon maalikulmalta näyttävästi verkon perukoille Niko Laakkosen ja Juuso Akkasen erinomaisesta esityöstä. Bluesista lainalla oleva puolustaja Niklas Tikkinen veivasi näyttävästi Jukurien toisen maalin siirretyn rangaistuksen aikana reilu minuutti ensimmäisen perään. Avauserän viimeisellä minuutilla Koskinen teki ylivoimalla illan toisen maalinsa Jesse Juntheikin ja Iivo Hokkasen syötöstä. Maali merkittiin ottelun voittomaaliksi.

Vaikka toinen erä oli kajaanilaisten hallintaa ja kolmannessakin heillä oli omat hetkensä, Hokin takaa-ajo ei riittänyt.

-Paikat oli tulla rinnalle, mutta ei siinä onnistuttu, Hokin päävalmentaja Petri Mattila kertasi.

Teemu Virtalan toisessa erässä ja Samu Pitkäsen kolmannessa viimeistelemät maalit toivoat Hokin lähelle, mutta loppuun asti rajusti tasoitusta metsästyänyt kajaanilaisryhmä sai katsoa vierestä, kun Jukurien Niko Laakkonen viimeisteli loppu numerot tyhjiin.

-Tämän kauden isoimpia voittoja. Kolmea pistettä ei ole tullut kovin montaa kertaa, Jukurien Timo Turunen iloitsi.

-Joukkue halusi näyttää, vaikka alitajunta jyskyttäisi kolmen pisteen voittojen kiertävän meitä.

Jukurien maalilla 29 kertaa ottelussa torjunut Tadeas Galansky oli jälleen loistovireessä.

-Tade oli maalissa huikea ja piti meitä pystyssä.

Kaksi maalia tehneen Koskisen ohella myös Niko Laakkonen pelasi erinomaisen ottelun. Valmentaja Turuselta löytyi tieto, mistä miehen loisto vire oli peräisin.

-Laakkoselle vaihdettiin terät aamulla.

Jukurit jatkaa otteluitaan keskiviikkona Vaasassa ja edessä on kolmas kolmen ottelun viikko putkeen.