Galansky nollasi Peliitat

Perjantaina Jukurien vieraaksi Mikkeliin saapui Peliitat. Ottelun sankariksi nousi Tadeas Galansky, jonka hieno nollapeli jätti pisteet Mikkeliin.

Tadeas Galanský nollasi Peliitat. Kuva: Petri Lyytikäinen

Kalevankankaalla kohtasivat perjantaina sarjataulukon ääripäät, kun Jukurien vieraaksi saapui Heinolan Peliitat. Ottelu oli kuitenkin melko tasainen, mutta lopulta pisteet jäivät Mikkeliin lukemin 2-0 (1-0, 0-0, 1-0).

Jukurit aloitti ottelun vahvasti, mutta ensimmäinen erä näytti silti päättyvän maalittomana. Juuri ennen taukoa kuitenkin alkoi tapahtua, kun Joonas Kalliola vei isännät johtoon 11 sekunttia ennen summeria.

- Hyvä lähtö matsiin, mutta jäähyt sitten vähän sotki. Tärkeä onnistuminen kuitenkin siihen loppuun, päävalmentaja Antti Pennanen kertoi.

Toisessa erässä teemana oli jäähyily, kun molemmat kuluttivat rangaistusaition penkkiä ahkerasti. Maalien muodossa tilastomerkintöjä ei kuitenkaan saatu.

Viimeiseen erään Peliitat lähti takaa-ajo mielessään, mutta Jukurit teki siitä heti alussa vaikeaa. Vain 26 sekunttia oli kulunut, kun Oula Palve pamautti viikinkipaidat kahden maalin karkumatkalle.

Jukurit hallitsi viimeistä erää, eikä Peliitat saaneet kunnollista kiriä aikaiseksi. Loppulukemat olivat 2-0, ja yksi ottelun hahmoista oli nollapelin torjunut Tadeas Galansky.

- Tade otti kaikki huippupaikat pois, hyvä matsi häneltä, Pennanen kehui.

- Tyytyväinen tulokseen, mutta on pysyttävä kunnianhimoisena, parannettavaa löytyy vielä.

Lauantaina Jyväskylään

Jukurien ottelut jatkuvat heti lauantaina, kun vastaan luistelee JYP-Akatemia Jyväskylässä.

Hyvän syksyn pelanneet pikkuhurrikaanit majailevat sarjataulukossa neljäntenä. Edellisessä ottelussa he kärsivät TuTolle tappion voittomaalikilpailussa lukemin 3-4.

Jukureilta sivussa ovat varmuudella Iivo Hokkanen ja Samuli Piipponen. Riku Pitkäsen pelikunto on vielä epävarma.