ENNAKKO: Viikinkilauma vieraskiertueelle – ensimmäinen pysäkki Rovaniemellä

Jukureiden kausi jatkuu vieraskiertueen merkeissä, sillä joukkue pelaa viikonloppuna ensin perjantaina Rovaniemellä RoKia vastaan ja lauantaina Kajaanissa sarjajohtaja Hokkia vastaan.

Jukurit matkustaa pohjoiseen kahden ottelun vieraskiertueelle.
Kuva: Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo

Jukureiden kausi jatkuu vieraskiertueen merkeissä, sillä joukkue pelaa viikonloppuna ensin perjantaina Rovaniemellä RoKia vastaan ja lauantaina Kajaanissa sarjajohtaja Hokkia vastaan.

Jukureiden bussin nokka käännettiin jo torstaina kohti pohjoista. Sarvipäät ovat kohdanneet RoKin kerran tämän kauden aikana ja ottelu miteltiin lokakuun alussa Mikkelissä. Tuo kohtaaminen on ollut Jukureiden tämän kauden runsasmaalisin, sillä RoKi jäi viikinkien jalkoihin lukemin 8-1.

RoKi majailee tällä hetkellä Mestiksen sijalla 11. Rovaniemeläisryhmän kausi ei ole mennyt odotetusti ja pisteitä kaivataan kipeästi tilille, eikä RoKi saanut pisteitä edes viime viikonlopun revanssiotteluista. Lisäksi joukkue lähtee otteluun kolmen ottelun tappioputki niskassaan, sillä edellisen kerran ryhmä juhli voittoa marraskuun puolivälissä kaadettuaan jatkoajalla JYP-Akatemian 1-0.

Rovaniemeläisten parhaimmat pistenikkarit ovat olleet Henri Fomin (5+12=17), Harri Pälve (5+7=12) ja Olli-Matti Järvelä (6+4=10). Joukkueiden kokoonpanot selviävät tuttuun tapaan ottelupäivän aamuna, mutta RoKilla on sairastuvalla ainakin Janne Pietilä, Dusan Sidor ja Teemu Korpela.

Jukurit pitää sarjataulukossa sijaa kaksi, on voittanut kuusi edellistä otteluaan ja taistelee kolmentoista ottelun pisteputkessa. Mikkeliläisryhmän terveystilannekin näyttää hyvältä, joten joukkue saa taistelevan kokoonpanon molempiin viikonlopun otteluihin.

Jukureiden Teemu Suhonen johtaa tällä hetkellä Mestiksen puolustajien pistepörssiä tehoin 3+11=14. Muut Jukureiden tehomiehet ovat olleet Oula Palve (6+13=19), Teemu Henritius (5+13=18) ja Joonas Sammalmaa (10+7=17).

Nippelitieto:

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Jukureiden maalintekijöinä kunnostautuivat kaikki joukkueen kolme Teemua: Teemu Turunen, Teemu Henritius ja Teemu Suhonen. Heidän lisäkseen joukkueen kolme Joonasta napsivat tehopisteitä: maalinteossa onnistuivat Joonas Sammalmaa ja Joonas Kalliola, syöttömerkinnän sai Joonas Valkonen.

Seuraa heitä:

Jukurit #4 Joonas Valkonen
Aktiivinen puolustaja, joka on parantanut otteitaan kauden edetessä. Valkonen on näyttänyt taitojaan myös hyökkäyspäässä, sillä hänet nähdään usein rohkeasti tukemassa joukkueen hyökkäyspeliä. Valkoselle on kertynyt tällä kaudella tehot 2+6=8.

RoKi #91 Olli-Matti Järvelä
25-vuotias Kärppien kasvatti pelaa nyt kolmatta kauttaan rovaniemeläisseurassa. Järvelä on joukkueensa kolmanneksi paras pistemies tehoin 6+4=10.

RoKi – Jukurit perjantaina Lappi Areenalla klo 18.30. Ottelu on katsottavissa Elisan Fanseat -palvelusta. Kannustetaan Jukurit voittoon!