ENNAKKO: Playoffit alkavat Mikkelissä – Kumman kotitaika rikkoutuu?

Mestiksen kauden 2014–2015 playoffit alkavat keskiviikkona, kun ensimmäinen ottelukierros pelataan Kalevankankalla klo 18.30. Sarjanousija KeuPa HT on Jukureiden puolivälierävastustaja. Nyt viimeistään on aika nostaa katseet kohti Liigaa.

Katse Liigaan. Kumman joukkueen kotitaika rikkoutuu?
Kuva: Petri Lyytikäinen

Mestiksen kauden 2014–2015 playoffit alkavat keskiviikkona, kun ensimmäinen Jukureiden ja KeuPa HT:n välinen ottelukierros pelataan Kalevankankalla klo 18.30. Nyt viimeistään on aika nostaa katseet kohti Liigaa.

Mestiksen playoffit alkavat keskiviikkona ja otteluparit ovat Jukurit - KeuPa HT, KooKoo - SaPKo, TUTO Hockey - LeKi ja Hokki - JYP-Akatemia. Puolivälierät pelataan menetelmällä paras seitsemästä, eli otteluparien jatkoon menijät selviävät neljällä voitolla. Puolivälierin ottelupäivät ovat 11.3., 13.3., 14.3., 16.3. ja tarvittaessa 18.3., 20.3. ja 21.3.

Jukurit lähtee playoffeihin runkosarjan voittajana ja kohtaa runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittuneen KeuPa HT:n. Jukurit on monena keväänä näyttänyt taisteluvalmiutensa, kun taas Mestiksen sarjanousija KeuPa on haastajan asemassa. Ei kuitenkaan voi unohtaa, että KeuPalla on muutama todella vahva kevät takana - mutta eri sarjassa.

Molemmat joukkueet ovat olleet hyviä kotihallissa. Keuruun jäähalli on ollut Jukureille erityisen vaikea paikka, sillä joukkue ei ole voittanut siellä tällä kaudella ainuttakaan ottelua. Joukkueiden keskinäiset ottelut ovat tasan 3-3, joten molemmat joukkueet ovat voittaneet kotihallissa. Jukureiden kotimenestyksestä kertoo myös se, että joukkue on hävinnyt kotonaan viimeksi 28.1., kun Hokki haki pisteet lukemin 1-3.

Jukureiden pelaajapaletti on osunut hyvin uomiinsa, ali- ja ylivoimapeli on ollut kokonaisuudessaan hyvää ja pelaajat tekevät paljon töitä astuessaan kaukaloon. Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen onkin sanonut, että on kokoajan ollut tietoinen siitä, missä joukkue menee ja missä sillä on kehitettävää.

KeuPan pelaajatilanne ei ole tähtisikermäinen, sillä joukkueelta puuttuu muutama tärkeä pelaaja kokoonpanosta toistaiseksi. Joukkue koki myös suuria muutoksia, kun valmennusjohdossa puikkoihin astui viime keväänä KeuPan Mestikseen nostanut Kari Rautakorpi.

Kumman joukkueen kotitaika murenee playoffien käynnistyessä? Tekeekö Rautakorpi joukkueesta kevään tähden? Tuoko Jukureiden hyvä joukkuehenki ja kevään innostus lisävoimaa kaukaloon?

Se selviää otteluparissa Jukurit - KeuPa HT, jonka ensimmäinen kohtaaminen Kalevankankaalla keskiviikkona klo 18.30. Kannustetaan yhdessä Jukurit voittoon. Katse Liigaan!