ENNAKKO: Peliitat ensimmäistä kertaa viikinkien vieraaksi

Jukureiden kotiotteluputken toinen ottelu mitellään perjantaina Peliittoja vastaan Kalevankankaalla, kun heinolalaisryhmä saapuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella Mikkeliin.

Jukurit kohtaa Peliitat Kalevankankaalla ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella.
Kuva: Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo

Jukureiden kotiotteluputken toinen ottelu mitellään perjantaina Peliittoja vastaan Kalevankankaalla, kun heinolalaisryhmä saapuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella Mikkeliin.

Jukurit ja Peliitat ovat kohdanneet tällä kaudella kerran. Heinolan jäähalli hiljeni lokakuussa pelatussa ottelussa, kun Jukurit nappasi pisteet lukemin 1-4.

Mestiksen sarjataulukon puolivälissä ja playoffien kotiedusta taisteleva Peliitat aloitti kauden voitokkaasti – täydet kolme pistettä Peliitat nappasi neljästä ensimmäisestä kauden ottelustaan. Peliittojen pelivire on kuitenkin sarjan edetessä hieman hiipunut, vaikka joukkue on taistellut viidestä edellisestä ottelustaan tililleen kahdeksan pistettä.

Peliittojen kokoonpano on vaihdellut syksyn aikana ja heinolalaispaidoissa on esiintynyt muun muassa Pelicans-hyökkääjä Miika Roine (4+9=13). Peliittojen parhaimpia pistemiehiä ovat tällä kaudella olleet Roineen lisäksi Roope Elimäki (3+14=17), Kimi Koivisto (4+10=14) ja Christian Silfver (7+6=13).

Jukureilla on nyt takana kuudentoista ottelun mittainen pisteputki ja voitettuja otteluita takana on yhdeksän. Viikinkiryhmä pitää sarjataulukossa sijaa kaksi ja on sarjajohtaja Hokkia jäljessä kuusi pistettä.

Kotijoukkueen parhaimmat pistenikkarit ovat olleet Oula Palve (9+17=26), Teemu Henritius (8+14=22) ja Roope Ranta (3+19=22).

Nippelitieto:

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Peliitat laukoi yhteensä 35 kertaa, joista 18 maalia kohti. Jukureiden vastaava luku on 57, joista maalia kohti lähteneitä laukauksia oli 45.

Seuraa heitä:

Jukurit #28 Timo Hiltunen
Kauden edetessä tasoaan nostanut 23-vuotias hyökkääjä iski kypärätempun keskiviikkona LeKiä vastaan kolmella ylivoimamaalilla. Hiltuselle on kertynyt tällä kaudella tehot 7+4=11.

Peliitat #3 Christian Silfver
Joukkueen tehopuolustaja, joka on onnistunut tällä kaudella erinomaisesti. Joukkueen kapteenistoon kuuluva 24-vuotias pelaaja on tehnyt tehot 7+6=13.

Jukurit – Peliitat Kalevankankaalla perjantaina klo 18.30. Ostamalla lipun etukäteen vältyt ruuhkilta ja jonotukselta – hanki siis omasi ennakkomyyntipaikoista tai Lippu.fi:stä! Otteluisäntänä Savcor Oy.