ENNAKKO: Mestiksen kärkikamppailu lauantaina

Jukurit kohtaa Mestiksen piikkipaikkaa pitävän Hokin lauantaina Kajaanissa.

Juhliiko Jukurit voittoa tänään Hokin kotiluolassa?
Kuva: Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo

Jukurit kohtaa Mestiksen piikkipaikkaa pitävän Hokin lauantaina Kajaanissa.

Jukureiden ja Hokin välinen piste-ero ennen lauantain kohtaamista on 12 pistettä. Tuttuun tapaan myös lauantaina varsinaisella peliajalla voittavalle on jaossa kolme pistettä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Syyskuussa Hokki haki pisteet Mikkelistä 2-3 -jatkoaikavoiton myötä, kun taas Jukurit oli lokakuussa Kajaanissa niin ikään jatkoajalla parempi lukemin 2-3.

Jukurit voitti perjantaina RoKin Rovaniemellä 4-9 ja jatkaa pohjoisen kiertuetta lauantaina. Myös Hokki pelasi perjantaina vieraissa, kun se hävisi KeuPa HT:lle jatkoajalla 4-3.

Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen on saanut pelitavan juurrutettua joukkueeseen ja saa siitä maksimaalisia tehoja irti illasta toiseen.

Hokista maalivahti Antti Lehtonen, puolustaja Aleksi Mäkelä ja hyökkääjät Miska Humaloja ja Markus Piispanen ovat lainalla Oulun Kärpissä, kun taas Kärppien hyökkääjä Antti Kalapudas vahvistaa Hokkia. Hokki-hyökkääjä Niklas Näppi sai perjantain KeuPa HT -ottelussa pienen tällin, joten hänen pelaamisensa lauantaina varmistuu vasta ottelupäivän aamuna.

Jukurit lähtee haastamaan sarjajohtajaa seitsemän ottelun voittoputkessa ja viikinkiryhmän kokoonpano selviää lauantaiaamuna.

Nippelitieto:

Lauantain ottelussa mitataan pelaajien henkilökohtainen taso joukkuepelaamisen lisäksi. Kärkikamppailu on hyvä mittari molemmille joukkueille siitä, missä joukkueet tällä hetkellä menevät. Jukureilla on seitsemän ottelun voittoputki, kun taas Hokin vastaava päättyi eiliseen KeuPa HT -tappioon.

Seuraa heitä:

Jukurit #1 Mika Norja
Jukureiden maalivahtipeli on parantunut kauden edetessä. Sekä Norja että hänen vahtipari Juhana Aho ovat venyttäneet itsensä mielettömiin torjuntoihin. Tänään tolppien välissä on oltava muuri, jotta sarjajohtaja Hokilta voidaan nipistää pisteet kotiin. Norja on tällä kaudella torjunut kiekon yhteensä 372 kertaa 17 ottelussa torjuntaprosentilla 91,18 %.

Hokki #25 Mikael Seppälä
Pelaa illasta toiseen suurella Hokki-sydämellä ja auttaa esimerkillään joukkuetta molemmissa päissä kaukaloa. 21-vuotias joukkueensa kapteeni on iskenyt tällä kaudella tehot 2+5=7.

Hokki – Jukurit lauantaina Kajaanissa klo 17.00. Veikkauksen kanta-asiakkaille ilmaiseksi näkyvä VeikkausTV lähettää tällä kaudella Mestis-otteluita viikoittain ja lauantaina kärkikamppailu näkyy kanavalta. Sen lisäksi ottelu on nähtävillä Elisan Fanseat -palvelun kautta ja Mikkelissä ottelun näyttää ravintola Päämaja.