ENNAKKO: Mestiksen kärkikamppailu Kouvolassa

Jukurit kohtaa sarjaa johtavan KooKoon keskiviikkona vieraskaukalossa. Kiivaassa kärkikamppailussa on pisteiden lisäksi jaossa sarjan piikkipaikka.

Kumpi kaappaa kärkipaikan?
Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukurit kohtaa sarjaa johtavan KooKoon keskiviikkona vieraskaukalossa. Kiivaassa kärkikamppailussa on pisteiden lisäksi jaossa sarjan piikkipaikka.

Jukurit ja KooKoo kohtaavat runkosarjassa toisensa vielä kahdesti, molemmat kerrat Kouvolassa. Joukkueiden kohtaamisista tällä kaudella ei ole tunnetta ja taistelutahtoa puuttunut, sillä molemmat joukkueet pistävät parastaan toisiaan vastaan.

Jukureilla on takanaan pelillisesti hyvä jakso, josta kertoo viiden edellisen ottelun päättyminen Jukureiden juhliin. Jukureiden kokoonpanoa on viilailtu parin pelaajan verran edellisissä otteluissa ja TUTO -ottelussa kolhuja saaneiden pelaajien pelikunto selviää ottelupäivän aamuna.

KooKoolla on viidestä edellisestä ottelusta kertynyt tilille kolme voittoa, mutta joukkue lähtee puolustamaan sarjan piikkipaikkaa tappio taskussaan. KooKoo joutui nöyrtymään SaPKolle lauantaina Kouvolassa lukemin 2-3. Selvää on se, että kotijoukkue aikoo taistella loppuun asti, eikä missään nimessä ole Jukureille helppo vastus kotijäällään.

Jukureiden ja KooKoon välinen piste-ero on vain kaksi pistettä, joten keskiviikon kärkikamppailussa jaettavat pisteet ovat kauden herkullisimmat – ja myös tähän mennessä tärkeimmät. Jos Jukurit voittaa varsinaisella peliajalla, nousee Jukurit Mestiksen sarjataulukon kärkeen pisteen erolla mustaoransseihin, mutta jos pisteet jäävät Kouvolaan, voi KooKoon johto Jukureihin kasvaa viiteen pisteeseen. Mikäli ottelussa paremmuutta ei saada ratkaistua 60 minuutin aikana, voittaja niistää kaksi pistettä ja häviäjä yhden.

Yksikin piste keskiviikon ottelusta on merkityksellinen, vaikka viikinkipaidat eivät siihen tyydykään. Piikkipaikan ja kolmen pisteen palkinnon lisäksi toinen joukkueista pääsee edelle toista myös keskinäisissä kohtaamisissa, jotka ovat tällä hetkellä tasan 2-2.

Näiden kahden joukkueen paremmuus on tällä kaudella ratkennut vain maalin erolla, joten keskiviikon ottelussa tarkka puolustuspelaaminen ja tehokkaat hyökkäykset ovat molemmilla joukkueilla tavoitteena.

KooKoo - Jukurit keskiviikkona Sumulaaksossa klo 18.30. Jukurit SarvisClub järjestää otteluun fanimatkan, josta löydät lisää infoa täältä. Ottelu on nähtävillä myös suorana Ravintola Päämajassa ja Elisa Viihteeltä. Kumpi kärkijoukkue kaappaa piikkipaikan? Se selviää keskiviikkona!