ENNAKKO: Jukurit matkaa hurrikaaniryhmän vieraaksi

Jukureiden kolmen ottelun viikko päättyy lauantaina Jyväskylään, jossa illan kohtaamista isännöi JYP-Akatemia.

Millaiset myllyt Jyväskylässä saadaan aikaiseksi lauantaina?
Kuva: Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo

Jukureiden kolmen ottelun viikko päättyy lauantaina Jyväskylään, jossa illan kohtaamista isännöi JYP-Akatemia.

Koko alkukauden epävakaassa vireessä ollut JYP-Akatemia saa tulikuuman viikinkilauman vieraakseen lauantaina.

Jukurit porskuttaa 19 ottelun pisteputkessa pitäen sarjan piikkipaikkaa, mutta samaa ei voida sanoa lauantain isäntäjoukkueesta. JYP-Akatemia on sarjassa sijalla 11 ja viidestä edellisestä ottelusta hurrikaaniryhmä on voittanut vain yhden.

Jyväskyläläisten peli on ollut viimeaikoina vaikeaa, vaikka joukkue tuottaakin jatkuvalla syötöllä laadukkaita pelaajia Suomen pääsarjaan. JYP-Akatemian parhaimmat pistenikkarit ovat olleet Samuel Salonen (7+10=17), Arttu Likola (5+7=12) ja Waltteri Lehtonen (3+8=11).

– Parannettavaa on rutkasti, mutta onneksi seuraava peli tulee nopeasti, eikä tarvitse jäädä murehtimaan. Huomenna lähdetään täysin purjein haastamaan Jukurit, JYP-Akatemian vastuuvalmentaja Jukka Ahvenjärvi kommentoi jyväskyläläisseuran verkkosivuilla hävittyään eilen Jokipojille vieraissa 4-0.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa ja voitot ovat tasan. Syyskuussa JYP-Akatemia voitti kotonaan voittolaukauksilla 4-3 ja lokakuussa Jukurit voitti Kalevankankaalla 4-2.

Jukureiden kokoonpanoon tehdään joitakin viilauksia ja joukkueiden kokoonpanot selviävät ottelupäivänä.

Nippelitieto:

Jukureiden Joonas Sammalmaa, entinen akatemialainen, on osunut kahdesti molemmissa joukkueiden aiemmissa kohtaamisissa.

Seuraa heitä:

Jukurit #36 Jarno Pavén
Jukureiden 22-vuotias puolustaja, joka iski kauden ensimmäisen maalinsa perjantaina Hermestä vastaan kotiyleisönsä edessä. Pavénin koko kauden tehot ovat 26 ottelusta 1+4=5.

JYP-Akatemia #28 Waltteri Lehtonen
Joukkueensa kapteenistoon kuuluva 22-vuotias hyökkääjä on ollut JYP-Akatemian kolmanneksi paras pistemies tehoin 3+8=11 ja Lehtonen haluaa pelata kaukalossa iloista jääkiekkoa.

JYP-Akatemia – Jukurit Synergia-areenalla lauantaina 12.12.2015 klo 17.00. Jukurit SarvisClub tekee vuoden viimeisen fanimatkan Jyväskylään. Ottelu on nähtävillä myös Elisan Fanseat -palvelusta.