ENNAKKO: Jukurit ja KooKoo kohtaavat Mestiksen finaaleissa kolmannen kerran peräkkäin

Jukurit ja KooKoo ovat monelle tuttu taistelupari Mestiksestä. Kirkkaimman kruunun otteluparin taipaleelle tuovat Mestiksen finaalit, joissa joukkueet taistelevat nyt kolmatta kertaa peräkkäin.

Jukureiden katse on Liigassa. Mestiksen finaalit starttaavat Kalevankankaalla tiistaina klo 18.30. Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukurit ja KooKoo ovat monelle tuttu taistelupari Mestiksestä. Kirkkaimman kruunun otteluparin taipaleelle tuovat Mestiksen finaalit, joissa joukkueet taistelevat nyt kolmatta kertaa peräkkäin.

Jukureiden kausi on näyttänyt kaikille vihreää valoa. Ailahtelevuuttakin on ollut, mutta se kertoo vain siitä, että päävalmentaja Antti Pennasen luotsaama pelitaktiikka on hakenut omia raiteitaan. Palkinnoksi tästä Jukurit saavutti runkosarjan voiton, jättäen finaalivastustajansa kakkossijalle.

Jukurit taisteli tiensä finaaleihin voittaen puolivälierissä KeuPa HT:n otteluvoitoin 4-0 (3-0, 0-5, 9-1 ja 1-5) ja välierissä Kajaanin Hokin myös voitoin 4-0 (4-1, 2-3 JA, 3-2 ja 1-2). Jukurit on pelannut tämän vuoden pudotuspeleissä siis yhteensä kahdeksan ottelua, häviämättä vielä ainuttakaan peliä.

KooKoon tie Mestiksen finaaleihin kolmatta kautta peräkkäin oli hieman kivisempi, sillä kouvolalaisryhmä kaatoi ensin SaPKon otteluvoitoin 4-3, jonka jälkeen kovasti kapuloita oranssimustien rattaisiin laittoi TUTO Hockey. KooKoon ja TUTOn välinen ottelupari venyi aina game seveniin asti, jossa KooKoo oli maalin verran parempi ja voittaen koko ottelusarjan tiukasti 4-3.

Näin ollen kolmatta kertaa peräkkäin Mestiksen finaaleissa kohtaavat Jukurit ja KooKoo, TUTOn ja Hokin taistellessa Mestiksen pronssista. Pronssiottelu pelataan keskiviikkona Turussa klo 18.30 ja menee kerrasta poikki, kun finaaleissa mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.

Finaalisarjassa selviää vastaus ainakin seuraaviin kysymyksiin

- Pudotuspelien pelimäärät:
Näkyykö Jukureiden 8 playoff-ottelua pelivauhdissa verrattuna KooKoon 14 pelaamaan otteluun?

- Maalivahtipeli:
Jukureiden maalivahtiosasto Ronan Quemener ja Tadeas Galanský ovat näyttäneet molemmat olevansa kirsikka kakun päällä joukkueen pelitaktiikassa. Myös KooKoon maalinvartijat ovat olleet hyviä - Frédéric Cloutier ja Mikko Rämö kantavat kouvolalaisseuran paitaa ylpeydellä.

- Pelaajat:
Molemmista joukkueista löytyy todella hyviä pelaajia. Taistelua, tahtoa ja kovuutta ei kaukalosta puutu, muta kumman joukkueen johtavat pelaajat kantavat kortensa kekoon kovemmin?

- Ottelutahti:
Jukureiden viikon pelaamattomuus verrattuna vieraiden ottelutahtiin?

- Tahtotila:
Kumman joukkueen tahtotila vie keväällä kohti kirkkainta mitalia?

- Liiga:
Liigaan haluava joukkue vastaan jo Liigaan nostettu joukkue.

- Kolmas kerta:
2012-2013 Jukurit nosti pytyn, kun taas 2013-2014 oli KooKoon vuoro. Kolmas kerta toden sanoo, mutta kummalle? Kumpi joukkue nostaa pystiä kauden 2014-2015 päätteeksi?

MESTIKSEN FINAALIT – JOPA KAIKKIEN AIKOJEN FINAALIT OVAT NYT TÄÄLLÄ!
Panoksena ei ole enempää eikä vähempää kuin Mestiksen kirkkaimmat mitalit. Jukurit – KooKoo, 1. finaaliottelu Kalevankankaalla tiistaina klo 18.30. Mukaan kuumimpaan kiekkokiimaan pääset ostamalla lippusi täältä!

JUKURIT TARVITSEE NYT KAIKKIEN TUEN JA KANNUSTUKSEN. KATSE LIIGAAN – TERVETULOA!

Mestiksen finaalien ottelutahti:

Ti 7.4. klo 18.30 Jukurit – KooKoo

Pe 10.4. klo 18.30 KooKoo – Jukurit
(Jukurit SarvisClub järjestää otteluun fanimatkan, tervetuloa mukaan! Lisätietoja täältä.)

La 11.4. klo 17.00 Jukurit – KooKoo

Ti 14.4. klo 18.30 KooKoo – Jukurit

Pe 17.4. klo 18.30 Jukurit – KooKoo (tarvittaessa)

La 18.4. klo 17.00 KooKoo – Jukurit (tarvittaessa)

Ti 21.4. klo 18.30 Jukurit – KooKoo (tarvittaessa)