ENNAKKO: Jukurit ja K-Vantaa ottavat mittaa toisistaan kolmannen kerran

Jukureiden kotiotteluputki jatkuu keskiviikkona, kun lohipaidat matkaavat viikinkipaitojen vieraaksi saalistamaan vierasvoittoa.

Jukurit - K-Vantaa keskiviikkona klo 18.30 Kalevankankaalla.
Kuva: Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo

Jukureiden kotiotteluputki jatkuu keskiviikkona, kun lohipaidat matkaavat viikinkipaitojen vieraaksi saalistamaan vierasvoittoa.

Jukurit ja Kiekko-Vantaa ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Kauden ensimmäisessä joukkueiden välisessä kohtaamisessa isännät olivat parempia Vantaalla pelatussa ottelussa lukemin 5-2, mutta Jukurit tasoitti tilit kotonaan marraskuun alussa numeroin 7-2.

Jukurit on pelannut viimeaikoina vahvasti, sillä joukkue on voittanut kymmenen edellistä pelaamaansa ottelua, joista yhdeksästä edellisestä joukkue on saalistanut täydet pisteet. Mikkeliläisryhmän pisteputki on myös huima: 17 ottelussa pisteitä on ropissut tilille yhteensä 46.

Kiekko-Vantaan otteet ovat piristyneet ja edellinen viikko oli vantaalaisille kokonaisuudessaan positiivinen. Joukkue voitti Jokipojat kotonaan 6-4 ja vieraissa Peliitat jatkoajalla lukemin 3-4.

Kiekko-Vantaa on ollut omassa kaukalossaan kuluvalla kaudella vahva, mutta joukkueen otteet takkuavat hieman vieraskaukaloihin siirryttäessä. Lohipaidat ovat voittaneet vieraissa varsinaisella peliajalla viimeksi RoKin lokakuun alussa.

Viidentenä sarjataulukossa oleva lohiryhmä aikoo siis ahnaasti haalia pisteitä tililleen myös vieraissa. Kiekko-Vantaan parhaimmat pistemiehet ovat olleet Aleksi Järvinen (6+13=19), Nico Friman (11+7=18) ja Joel Lehtinen (6+9=15).

Kotijoukkueen parhaimmat pistenikkarit ovat puolestaan olleet Oula Palve (10+18=28), Teemu Henritius (8+16=24) ja Roope Ranta (3+21=24).

Molempien joukkueiden kokoonpanot selviävät vasta ottelupäivänä, mutta vieraiden kokoonpanossa nähtäneen muutoksia ainakin loukkaantumisten osalta, sillä sivussa ovat ainakin hyökkääjä Teemu Mielonen ja puolustaja Valtteri Parikka.

Nippelitieto:

Jukureiden edellinen pisteetön ottelu pelattiin juuri Kiekko-Vantaata vastaan lokakuun alussa, kun Kiekko-Vantaa vei täydet kolme pistettä kotihallissaan. Lisäksi Jukureissa pelaa poikkeuksellisen monta entistä Kiekko-Vantaan pelaajaa: Mika Norja, Joonas Valkonen, Marko Kauppinen, Roope Ranta, Teemu Henritius, Pentti Nöyränen ja Miro ja Atte Mäkinen.

Seuraa heitä:

Jukurit #18 Miro Mäkinen
Jukureiden nuori 19-vuotias hyökkääjälupaus valittiin Nuorten Leijonien ensimmäiseen MM-kisojen leiriryhmään. Mäkisen tilille on kertynyt tällä kaudella 25 ottelussa tehot 2+5=7.

K-Vantaa #13 Pekka Niemimaa
Niemimaa pelaa keskiviikkona Jukurit-ottelussa uransa 300. runkosarjaottelun. 30-vuotias keskushyökkääjänä tunnettu pelaaja kuuluu joukkueensa kapteenistoon ja on iskenyt 24 ottelussa tehot 3+5=8.

Jukurit – K-Vantaa Kalevankankaalla keskiviikkona klo 18.30. Ostamalla lipun etukäteen vältyt ruuhkilta ja jonotukselta – hanki siis omasi ennakkomyyntipaikoista tai Lippu.fi:stä! Otteluisäntänä Etelä-Savon Energia Oy.