Kesäkuulumisia

Jukureiden edustusjoukkueen osalta omatoiminen jakso on käynnissä. Seuraavan kerran joukkue kokoontuu heinäkuun lopulla.

Jukureiden edustusjoukkueen osalta omatoiminen jakso on käynnissä. Seuraavan kerran joukkue kokoontuu heinäkuun lopulla. Sitä odotellessa käydään läpi kevättä ja alkukesää.

Menestys tuo mukanaan aina vaihtuvuutta, on sitten kyseessä NHL, SM-liiga tai mikä tahansa sarja. Niin myös Jukureissa. On turha laskea nimi nimeen kuka korvaa kenet. Kyseessä ei ole manageripeli. Oleellista on muovata persoonien, roolien ja vahvuuksien kautta joukkue, ei vain nippu yksilöitä. Tässä prosessissa valmennusryhmä on osoittanut osaamistaan. Tuloksesta ei tulla tänäkään vuonna tinkimään.

Uutena merkitsevänä asiana tämän kevään rakennustyössä on tuotu mukaan jatkuvuus. Päivittäisen tuloksen ohella seuran on pystyttävä katsomaan pitkälle tulevaisuuteen. Tällä osa-alueella Mestis antaa vaikkapa SM-liigalle liian paljon tasoitusta. Tästä syystä harjoitusryhmässä on nuoria pelaajia myös Mikkelin ulkopuolelta - omia kasvatteja unohtamatta. Tässä porukasta tulevat tulevaisuuden vastuunkantajat.

Joukkueemme on harjoitellut huhtikuun lopusta lähtien. Aiemmista vuosista poiketen Mikkelissä harjoitellut ryhmä oli isompi ja mukaan mahtui myös jääharjoittelua.  Ryhmässä harjoittelusta on ollut ainakin testitulosten mukaan hyötyä. Toki myös muualla harjoitelleet pelaajat ovat osoittaneet olevansa hyvässä kunnossa. Hieno juttu on myös se, että joukkue sai harjoitella kevään ja kesän terveenä. Ainoastaan uusi puolustaja Roy Pihlström on toipumassa keväisen operaation seurauksena.

Sopimusrintamalla on tällä viikolla vielä kerrottavaa. Elokuussa joukkuetta tullaan täydentämään sitten seuraavan kerran. Ensi kaudeksi tarvitaan laajempi pelaajarosteri, koska varsinaista yhteistyösopimusta ei ole liigajoukkueen kanssa. Viime kaudella Jukureita edusti 32 eri pelaaja. Se on vähän kaikki sarjat mukaan lukien. Keskimäärin tämä määrä pelaajia täytyy olla systeemissämme mukana jatkossakin. Laaja rosteri asettaa omat haasteensa, mutta toivottavasti siitä hyötyvät myös juniorijoukkueemme sekä HydO. Oleellista on pystyä kehittämään koko alueen kiekkoyhteisöä isommaksi ja laadukkaammaksi.

Hyvää kesää,
Tommi Kerttula
Pelaajakoordinaattori
Jukurit HC Oy