Jussi Hyvärinen jatkaa A-nuorissa

Mikkelin Jukurit HC Oy on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen A-nuorten päävalmentajana toimineen Jussi Hyvärisen (35 v.) kanssa.

Mikkelin Jukurit HC Oy on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen A-nuorten päävalmentajana toimineen Jussi Hyvärisen (35 v.) kanssa. Hyvärinen on pitkän linjan mikkeliläisvalmentaja. Hän palasi Mikkeliin kaudella 2011 - 2012 A-nuorten päävalmentajaksi, ollen sitä ennen neljä kautta eri tehtävissä sekä HPK:n että Pelicansin organisaatioissa.

- Kaikesta näkee, että Jukurit on Jussille tärkeä. Hänellä on intohimoa kehittää itseään sekä pelaajia. Hänellä on kokemusta kilpa- ja juniorikiekosta sekä hakenut oppia meitä isommista organisaatioista, kommentoi Jukureiden pelaajakoordinaattori Tommi Kerttula.
 
- Seura on ottanut viime vuosien aikana isoja askelia omien kasvattien eteen päin viemiseksi ja olen kiitollinen, että saan jatkaa kasvattajaseurassani työtä nuorten pelaajien kehittämisessä, kommentoi puolestaan Hyvärinen sopimustaan.
 
Kuluvalle kaudelle A-junioreille asetettu tavoite, nousu Mestikseen, on jo saavutettu. Se oli alueen kiekolle iso juttu ja Jukureille tärkeä välietappi. Pääsemme nyt lähtemään liikkeelle samalta viivalta SaPKon ja KooKoon kanssa, kertoo Kerttula.
 
- Näyttöpaikat edustuksessa, peliaika Oilerien miesten peleissä ja A:n oma nousu Mestikseen kertovat myös pelaajien sitoutumisesta, harjoittelumäärien kasvusta ja aidosta uskosta, että meiltä voi myös ponnistaa kohti ammattilaisuutta, kuvailee päävalmentaja tämän hetkistä tilannetta.
 
Omien pelaajien kasvattaminen edustusjoukkueeseen on yksi Jukureiden tavoitteista. Nuorista Elmeri Laamanen ja Miika Otranen ovat tällä kaudella tehneet jo Mestis-debyytin. Pelaajakoordinaattori kuitenkin muistuttaa, että
edustusjoukkue on aika lähellä laadullisesti, harjoituksellisesti ja olosuhteiden puolesta SM-liigaan tyveä. Kynnys ottaa paikka edustusjoukkueesta on ollut vielä liian korkea, mutta madaltumaan päin. Meillä on nuorissa olemassa lahjakkuutta. On vain ajan kysymys, että joku osoittaa luonnetta ja puhkaisee lasikaton.
 
- Edelleen on tärkeää, että A-nuoret jatkavat toiminnallisesti ja
urheilullisesti niin lähellä edustuksen toimintaa kuin mahdollista, jotta matka heidän pelaavaan kokoonpanoon lyhentyisi. Joukkue aloittaa harjoittelun jo aikaisin keväällä ja avaa ovet projektiimme mukaan haluaville tavoitteellisille sekä urheilullisille nuorille, päättää Hyvärinen.