Jukurit ryösti voiton Vaasasta

Jukurit ja Sport kohtasivat Vaasassa viidennen puolivälierän merkeissä. Ottelussa oli kova panos, sillä viikinkipaidoilla oli veitsi kurkulla.

Kahdessa edellisessä ottelussa Jukureiden hyvä alku oli sulanut heikkoon viimeiseen erään. Nyt pelin oli kestettävä kasassa loppuun asti, mikäli kesäloma haluttiin vielä välttää.

Ensimmäinen erä tarjoili jälleen viihdyttävää playoff-kiekkoa. Se myös alkoi mikkeliläisten osalta hyvin, kun seitsemän peliminuutin jälkeen Jesse Rohtla pamautti vieraat ylivoimalla johtoon.

Kovinkaan pitkään johtoasemasta ei saatu nauttia. Sportin Markus Piispanen kaadettiin läpiajosta rangaistuslaukauksen arvoisesti, eikä mies siinä epäonnistunut. Vielä erän lopussa Marko Luomala iski ylivoimalla maalin edestä kotkapaidat jo johtoon.

Toiseen erään Jukurit löysi uuden ilmeen, kun taas Sport hieman hyytyi. Erän neljännellä minuutilla viikinkipaidat tasoittivatkin ottelun Niko Laakkosen toimesta. Toiselle erätauolle lähdettiin kutkuttavan jännittävässä 2-2 tilanteessa.

Viimeisessä erässä Jukurit jatkoi loistavia otteita. Kahdeksannella minuutilla Jaakko Turtiainen tyylitteli vieraat jo johtoon.

Vaasalisten kiri jäi vaisuksi, ja muutenkin kotkapaitojen peli heikkeni pelin edetessä. Erän lopussa Iivo Hokkanen naulasi arkun komealla viivalaukauksellaan ja loppulukemat olivat Jukureiden hyväksi 4-2.

Loistavan voiton myötä kesäloma saa vielä odottaa. Taistelu välieräpaikasta jatkuu torstaina Kalevankankaalla kello 18.30. Tervetula kannustamaan Jukureita kauden tähän asti tärkeimmässä ottelussa!