UUTINEN: Jussi Hyvärinen valmentaa Jukureiden Nuorten SM-liigajoukkuetta kausilla 2016–2018

Jukureiden liiganousun myötä myös tällä hetkellä A-nuorten Mestiksen kärkisijoilla oleva Jukurit siirtyy ensi kaudella pelaamaan Nuorten SM-liigaa.

Jukurit HC Oy on tehnyt kahden vuoden valmentajasopimuksen Jussi Hyvärisen kanssa, joka jatkaa A-nuorten SM-liigajoukkueen vastuuvalmentajana. Tällä kaudella Hyvärinen valmentaa niin ikään Jukureiden A-nuoria sarjaporrasta alempana.

– Nuorten SM-liiga on erinomainen asia ajoitukseltaan ja haasteeltaan Jukureiden A-Nuorille, mutta myös koko juniorioritoiminnan pelaajapolkua ajatellen, Jukureiden toimitusjohtaja Harri Tammiruusu kommentoi joukkueen nousua Nuorten SM-Liigaan.

– Vastuuvalmentajakysymyksen ratkaiseminen oli ensimmäinen kriittinen päätös, mutta tässä tapauksessa myös hyvin yksinkertainen. Jussi on mikkeliläinen ja tehnyt erinomaista työtä A-nuorissa ja yleisesti nuorten pelaajien kehittämisen parissa. Nyt edessä oleva mahdollisuus on myös hänen omalla valmentajapolulla luonteva seuraava askel.

Hyvärinen on luonnollisestikin innoissaan jatkopestistään ja vaatimustason noususta sarjatason muutoksen myötä.

– Kasvattajaseurassa on mukava jatkaa ja olen ylpeä siitä, että saan olla mukana myös Nuorten SM-liigajoukkueen valmentajana ja saan jatkaa sitä työtä, mitä nyt olen tehnytkin, Hyvärinen kommentoi.

– Vaatimustaso tulee nousemaan vielä taas seuraavalle pykälälle ja isoin asia tulee olemaan pelaajien yksilöllinen kehittäminen seuraavalle tasolle. Pelaajien itsensäkin kannalta urheilullisuuden, elämänhallinnan ja sitoutumisen kehittäminen on ensisijainen tavoite, kun pelimäärät kasvavat ja ammattimainen harjoittelu lisääntyy.

– Jussi ottaa kokonaisvastuun projektista ja seuraavassa vaiheessa tulemme tekemään ratkaisuja muun valmennustiimin ja huollon osalta. Erinomainen asia on myös se, että joukkueenjohtajana tulee jatkamaan Petri Reinikainen, päättää Tammiruusu.

Kaudella 2015–2016 Nuorten SM-liigassa pelataan kaksinkertainen sarja yhteensä 17 joukkueen kesken. Lisätietoja Nuorten SM-liigasta Suomen jääkiekkoliiton sivulta.