U20-viikkoraportti: Nollapeli ja hieno päätöserän kiri voittoisan viikonlopun kohokohtina

U20-joukkue jatkoi voitokkaita otteitaan Tapparaa ja Pelicansia vastaan. Tamperelaisvieraansa sarvipäät nollasivat tylysti, mutta Pelicansia vastaan voitto tuli vaikeuksien kautta.


Perjantain ottelu Tapparaa vastaan alkoi tasaisissa merkeissä, eikä maalipaikoilla ei juhlittu. Toisessa erässä Jukurit nousi kuskin paikalle ja sai aiheutettua vahvalla luistelullaan tamperelaisille rangaistuksia. Sarvipäät myös hyödynsivät erikoistilanteet, kun erän alussa Jiro Frilander iski ylivoimalla avausmaalin ja muutamaa minuuttia ennen taukoa Arttu Peltoranta sivalsi kahden miehen ylivoimalla lukemat 2-0:aan.

Kolmannen erän avausminuutilla Bence Horvath vei Jukurit jo kolmen maalin johtoon. Tapparan etsikkoaika oli erän puolivälin jälkeen, kun se pääsi pelaamaan yli puolitoista minuuttia kahden miehen ylivoimalla. Jukurit kuitenkin jatkoi vahvaa puolustamistaan ja vahvan ottelun tolppien välissä pelanneen Matthieu Herpinin johdolla nollasi vierailijoiden yritykset. Pari minuuttia ennen loppua Frilander kävi vielä viimeistelemässä tyhjään maaliin 4-0-loppunumerot.

- Ei ollut peliin lähtö ihan semmoinen kuin olisi haluttu. Ei saatu luistelua, sellaista painepeliä ja energiaa näkymään siinä. Vähän jäi eka erässä piippuun, vaikka toki siinä oli paljon vastustajan hyvyyttäkin. Tosi kovasti joutui taas kamppailemaan, oli tosi kovia vääntöjä ja mailakamppailuja, totesi päävalmentaja Ville Jokinen.

- Toisessa erässä saatiin sitten enemmän sitä omaa peliä näkymään. Eka erässä käytiin omissakin vähän hitailla, mutta toisessa erässä päästiin lähtemään omista nopeammalla pelillä ja oltiin melkein aina alueella, kun saatiin nopeita kääntöjä. Pysyttiin kiekossa, pystyttiin hyökkäämään pitkään ja saatiin luistelua omalle tasolle, niin se alkoi tuottamaan jäähyjä vastustajalle. Saatiin erikoistilanteista sitten maalit.

- Kolmas erä oli tosi tyly esitys. Erittäin ylpeä olen jälleen, miten sitoutunut ja työteliäs porukka oli. Lyötiin kroppaa likoon, isoja kiekon eteen menemisiä ja kahden miehen alivoiman tappo. Mitä pidemmälle kolmattakin erää mentiin, niin oltiin mielestäni vastustajaa jaksavampia ja vahvempia kaukalossa. Oltiin fiksuja johtoasemassa ja Herpin tietysti pohjalla otti taas isoja torjuntoja.

Lauantaina Pelicansia vastaan Jukurien esitys jätti etenkin avauserässä paljon toivomisen varaa. Frilander vei isännät ottelun alussa alivoimamaalilla johtoon, mutta tämän jälkeen Pelicans otti hallinnan ja rokotti virheistä kahdesti maalin muodossa, joten erätauolle mentiin vierasjohdossa.

Lahtelaiset menivät toisen erän alussa jo 3-1-johtoon ja Jukurien tilanne hetkittäisistä väläytyksistä huolimatta näytti vaikealta. Erän jälkimmäisellä puoliskolla Matti Butkovskiy sytytti kuitenkin uutta kipinää peliin kavennusmaalillaan nostaen kotijoukkueen maalin päähän.

Ottelun käännekohdaksi muodostui Pelicansin Verneri Vauhkosen saama ulosajo kolmannen erän alussa, kun hän taklasi rajusti keskialueella Horvathia. Viiden minuutin ylivoiman aikana mikkeliläisryhmä heilutti verkkoa kolmesti ja käänsi kamppailun 5-3-johdokseen. Maalinteossa onnistuivat Peltoranta, Horvath ja Miro Järvenpää.

Maalit vapauttivat huomattavasti isäntien pelaamista ja tyhjiin osunut Rene Rönkkö sekä toisen maalinsa iskenyt Järvenpää kasvattivat johtolukemat 7-3:een. Lahtelaisetkin osuivat vielä viime sekunneilla kertaalleen, joten loppunumeroiksi kirjattiin 7-4.

- Voitto on tietysti voitto, iso nousu ja isot kolme pistettä, mutta jos rehellisiä ollaan, niin saatiin ehkä vähän enemmän, mitä ansaittiin. Peliin lähtö oli heikko, eikä päästy ihan niihin omiin juttuihin kiinni. Paljon tuli viivettä kiekollisessa pelissä, syötettiin huonosti, eikä pystytty oikein reagoimaan. Koko ajan oltiin vähän potku kaksi perässä. Viivettä oli niin kiekollisessa kuin kiekottomassa pelissä ja vastustaja niistä kyllä rokotti, summasi Jokinen.

- Vastustaja oli tietysti hyvä, mutta kyllä meidän valmistautumisessa joku meni pieleen ja minä otan siitä viime kädessä vastuun. Minun tehtävä on valmistaa joukkue peliin ja tänään siinä epäonnistuttiin. Vastustaja oli parempi. voitti kamppailuita, oli irtokiekoissa ensimmäisenä ja pystyi tulemaan paineen alta. Meidän pelisapluuna on sellainen, että jos yksi tai kaksikin kaveria vuotaa ja reagoit huonosti, niin peli on silloin juuri tuonnäköistä.

- Ei saatu omaa peliä oikein käyntiin kuin hetkittäin ja niissä hetkissä sitten saatiin vastustajalle aiheutettua jäähyjä ja niistä sitten maalejakin. Se viiden minuutin ylivoima oli käänteentekevä. Saatiin siinä noustua ja tapettua peli. Ilman sitä, niin en tiedä miten olisi käynyt. Onneksi pystyttiin roikkumaan pari erää tuloksessa kiinni. Varmasti voittaminen on antanut kaikille itseluottamusta ja keinoja selviytyä. Voitosta huolimatta oli kuitenkin heikoin peli näistä neljästä.

Erikoistilannepelaamisen ja tehokkuuden Jokinen nosti erityisen positiivisina asioina esiin viikonlopun suorituksista.

- Ollaan löydetty keinot voittaa ja saatu tuota tehokkuuttakin. 11 maalia on kahteen peliin kova määrä ja siihen olen tyytyväinen. Tappara-pelin energia ja reagointipeli olivat myös hyvää, mutta Pelicans-pelistä jäi vähän väljä kuva. Pelaajien pitää koko ajan pitää nyöri kireällä. Joka päivä, peli ja vaihto pitää pystyä parantamaan. Jatkossa varmasti kukaan ei tule meitä vastaan takki auki, vaan taso ja vaade kovenevat, Jokinen totesi.

- Toimiva erikoistilannepelaaminen on ihan elinehto. Paljon tulee joka pelissä erikoistilanteita ja niissä pitää olla hereillä siinä hetkessä. Monta peliä menee sillä tavalla, että joko voitat tai häviät pelin niihin erikoistilanteisiin. Niihin meillä löytyy luovuutta, taitoa ja maalinteon uhkaa, joten siitä voi antaa puhtaat paperit joukkueelle.

Tällä viikolla matkataankin pohjoiseen, kun viikonloppuna pelataan tuplapelit RoKia vastaan Rovaniemellä lauantaina ja sunnuntaina.