Tehomet valaisee pelitapahtumat: Toisen erän takaiskut turmiona Kuopiossa

Jukureilta avauserä Kuopiossa oli vahva, mutta toinen synkkääkin synkempi. KalPa iski erässä neljästi ja karkasi lopulta selvään 6-2-voittoon.

Thomas Olsen teki Kuopiossa ensimmäisen maalinsa jukuripaidassa.


Jukurit oli ottelun avauserässä terävänä liikenteessä ja hallitsi kenttätapahtumia. Heti ottelun alkuminuuteilla mikkeliläisryhmä sai luotua muutaman hyvän tilanteen, mutta Juha Jatkola kuopiolaismaalilla piti pintansa. Erän puolivälissä hän joutui kuitenkin antautumaan, kun jäähyaitiosta vapautunut Peter Abbandonato sivalsi nousunsa päätteeksi kiekon verkon perille.

KalPan tilanteet avauserässä olivat harvassa, mutta toiseen erään kuopiolaisryhmä tuli aivan eri otteella. Isännät hallitsivat erän alkua selvästi ja Veeti Miettinen tasoitti kamppailun parin minuutin pelin jälkeen. Vielä ennen erän puoliväliä kuopiolaiset iskivät toistamiseen, kun heikon purkukiekon seurauksena kiekko päätyi maalin eteen vapaaksi unohtuneelle Juuso Mäenpäälle, joka pääsi nostamaan 2-1-osuman.

Jukureille sattui erän puolivälin jälkeen musta hetki, kun ensin Jaakko Rissanen siirsi kuopiolaiset kahden maalin johtoon ylivoiman juuri päätyttyä ja heti seuraavassa vaihdossa Kristjan Kombe pääsi laukomaan ylivoimahyökkäyksestä 4-1-osuman.

Erän loppupuolella Jukureillakin oli jokunen tontti maalintekoon, mutta Thomas Olsenin ylivoimalla Ludwig Perssonin hienosta alustuksesta ohjaama 4-2-kavennus jäi ainoaksi onnistumiseksi. Maali oli norjalaishyökkääjän ensimmäinen Jukureissa.

Kolmannessa erässä Jukurit ei enää kunnollista kiriä saanut käynnistettyä, vaikka se hyökkäysalueella muutamia hyviä pyörityksiä saikin aikaan. Ville Ruotsalainen laukoi erän alkuun kuopiolaisille illan viidennen ja loppunumerot 6-2:een viimeisteli alivoimalla läpiajoon karannut Andreas Okany.

Jukurit pelaa seuraavan ottelunsa tiistaina, jolloin Let´s Go Areenalla sarja-avauksessa vastassa on HPK!