Tehomet valaisee pelitapahtumat: Taistelu jäi vaille palkintoa - Tappara runnoi ylivoimalla lopussa voittoon

Jukurit piti sitkeällä puolustamisella ja tehokkaalla erikoistilannepelaamisella Tapparaa ahtaalla Nokia Areenalla. Tamperelaisryhmä kuitenkin lopussa nousi ylivoimalla rinnalle ja ohi vieden voiton 5-3-lukemin.


Jukurit aloitti Tampereella pirteästi ja iski illan ensimmäisestä ylivoimastaan myös avausmaalin, kun Juuso Arola sivalsi liigauransa avausmaalilla vieraat ottelussa johtoon reilun kolmen minuutin pelin jälkeen.

Mikkeliläisryhmä sai erässä kaksi kahden minuutin rangaistusta ja ylivoimiensa myötä Tappara otti peliä erän edetessä haltuunsa. Matthieu Herpin jatkoi maalilla kuitenkin vahvoja otteita venymällä kiekon tielle kaikkiaan 16 kertaa kotijoukkueen pyörittäessä ajoittain vahvasti peliä mikkeliläispäädyssä. Hieman erän puolivälin jälkeen isännät myös tasoittivat ottelun Oiva Keskisen osumalla.

Jukurit oli terävänä myös toisen erän alussa ja kolmen ylivoimansa ansiosta sai otetta pelistä. Mikkeliläisryhmä pääsi pelaamaan erän puolivälissä peräti neljä minuuttia ylivoimaa putkeen Aleksi Mustosen saatua 2+2-minuuttisen osuttuaan korkealla mailalla Topias Hynnistä kasvoihin. Sarvipäät myös hyödynsivät erikoistilanteen, kun Sakke Hämäläinen laukoi joukkueen 2-1-johtoon.

Jäähyt sotkivat Tapparan peliä, eikä tamperelaisryhmä kyennyt erässä samanlaiseen hallintaan kuin ensimmäisessä erässä. Omat tilanteensa se sai kuitenkin toisessakin erässä luotua, mutta Herpin piti pintansa tolppien välissä.

Tappara tuli kolmanteen erään todella vahvasti ja Mustonen tasoitti ottelun reilun parin minuutin pelin jälkeen. Jukurit jatkoi kuitenkin sinnikästä taisteluaan ja tehokasta ylivoimapeliään. Erän puolivälissä mikkeliläiset pääsivät jälleen ylivoimalle, jonka aikana Hämäläinen puttasi päätylaudasta maalin eteen kimmoneesta kiekosta vieraat jälleen johtoon.

Tamperelaiset rynnistivät takaa-ajoon kovaa ja lopulta rangaistukset koituivat Jukureille kalliiksi. Ensin Daniel Brickley laukoi ylivoimalla 3-3-tasoituksen ja pari minuuttia ennen loppua Petteri Puhakka iski maalinedustalta kirvesrinnat johtoon niin ikään ylivoimalla. Tähän Jukurit ei enää löytänyt vastausta, vaan Otto Somppi sivalsi 5-3-loppunumerot tyhjään maaliin.

- Olen todella ylpeä pelaajista, miten he tulivat peliin. Tiesimme, että joudumme puolustamaan paljon ja puolustimme keskustaa vahvasti. Saatiin ylivoimaonnistumisia, joita tarvittiin. Kolmannessa erässä olimme hieman liian passiivisia, heittelimme liikaa kiekkoja keskialueelle sen sijaan, että olisimme tulleet luistelemalla.

- Olimme todella lähellä tänään saada tulosta. Muutamaa minuuttia ennen loppua meidän puolustajamme nostaa vastustajan mailaa ja tämä vastustajan maila osuu pään sivuun, ei edes kasvoihin. Tuomari puhaltaa siitä korkeasta mailasta jäähyn, mikä oli aivan järkyttävä tuomio. Tuomari tuli sanomaan nähneensä eri tavalla. Minusta se oli karmea tuomio ja vei meiltä ainakin pisteen, harmitteli päävalmentaja Marko Tuomainen.

- Ei kuitenkaan mitään pois Tapparalta. He pelasivat hyvin ja ovat yksi Euroopan kärkiseuroja. Pysyimme johdossa kolmanteen erään. Olen todella ylpeä pelaajista, kuinka he tekivät tästä pelin. Ylpeä siitä kuinka haastoimme Euroopan huippujoukkueen, mutta viimeinen jäähy todella turhauttaa.