Tehomet valaisee pelitapahtumat: Synkkä kaksiminuuttinen maksoi pisteet hienosta kiristä huolimatta - "Maalin hinta omiin oli liian halpa"

Ensimmäisen ja toisen erän alut olivat Jukureille synkkiä, sillä niissä Kiekko-Espoo rokotti joukkuetta neljästi. Mikkeliläiset esittivät vahvan kirin vielä päätöserässä, mutta joutuivat kuitenkin taipumaan 6-4-lukemin.

Alex Berardinelli avasi liigauransa maalihanat kahdella osumalla.

Hieman sairastelujen ja loukkaantumisten muokkaamalla kokoonpanolla liikkeelle lähtenyt Jukurit esitti nuorellakin ryhmällä varsin hyvän taistelun Kiekko-Espoota vastaan. Huolimattomuudet omassa päässä kuitenkin maksoivat hintaa, sillä espoolaiset iskivät ensimmäisen ja toisen erän alkuun reilussa kahdessa minuutissa neljä maalia ja veivät voiton lopulta 6-4-lukemin. Avauserässä vierailijat tarvitsivat kahteen maalin noin puolitoista minuuttia ja toisessa erässä vain reilun puoli minuuttia.

Jukurien näkökulmasta ottelu sai vaikeimman mahdollisen alun, sillä espoolaiset iskivät ottelun alussa tehokkaasti. Ensin Kasper Kulonummi pääsi nostamaan hyvän nousunsa päätteeksi 1-0-osuman reilun kolmen minuutin pelin jälkeen ja hetkeä myöhemmin sama mies oli asialla laukoessaan ylivoimalla vieraat kahden maalin johtoon.

Isännätkin hieman piristyivät erän edetessä ja saivat pieniä pyörityksiäkin espoolaispäätyyn, mutta maalipaikat jäivät erässä vähiin. Vieraatkaan eivät tilanteilla maalien lisäksi juhlineet, joten tauolle mentiin 0-2-numeroissa.

Jos oli ensimmäisen erän alku Jukureilta heikko, sitä oli myös avaus toiseen erään. Espoolaiset rokottivat kahdesti pikamaaleilla, kun Arttu Tuomaala ja Ville Lajunen iskivät taululle 0-4-numerot. Aikaa osumien väliin jäi 34 sekuntia.

Nopeiden takaiskujen jälkeen Jukurit jälleen hieman terästäytyi ja sai jälleen luotua joitakin tilanteitakin. Mikkeliläiset saivat myös tärkeän kavennuksen aikaan, kun Topias Hynninen pääsi lyömään maalinedustalta isäntien illan ensimmäisen. Hetkeä myöhemmin verkko heilui toistamiseen, kun Alex Berardinelli kavensi liigauransa avausmaalilla tilanteeksi 2-4 karattuaan alivoimalla läpiajoon.

Erän jälkimmäinen puolisko mentiin kuitenkin espoolaisten komennossa. Jukurit taisteli sitkeästi, mutta joutui kuitenkin vielä kertaalleen antautumaan Peter Quennevillen päästyä iskemään vieraille viidennen osuman pari minuuttia ennen taukoa.

Jukurit ei kuitenkaan tullut päätöserään luovuttaneena, vaan pisti vielä kerran kaiken likoon. Kova taistelu toi lopulta palkinnon kuutisen minuuttia ennen loppua, kun Thomas Olsen pääsi iskemään maalinkulmalta ylivoimalla liigauransa avausmaalin. Mikkeliläisryhmä pelasi tilanteessa jo ilman maalivahtia.

Mikkeliläiset onnistuivat vielä toistamiseenkin ilman maalivahtia pelatessaan, kun 2+1-tehot ottelussa takonut Berardinelli huudatti kotiyleisöä toistamiseen kolmisen minuuttia ennen loppua. Tämän lähemmäs isännät eivät kuitenkaan päässeet, vaan Santeri Virtanen pääsi tekemään tyhjään maaliin espoolaisille 6-4-voittolukemat.

- Tulos harmittaa ja varsinkin se miten kaksi maalia eka erään annettiin. Hinta oli liian halpa niissä. Pelattiin jämäkkä ensimmäinen erä, päästiin pelin päälle ja luotiin tarvittavat maalipaikat, että olisi yksi tai kaksi maalia voitu tehdä. Espoo tuli toiseen erään taas vahvasti, mutta mielestäni siinäkin vähän helpolla annettiin ne maalit, vaikka toki hyvin paikkoja loivatkin. Kaikki maalit olisi pitänyt kyllä pystyä pois pelaamaan, mutta näin siinä välillä käy, totesi päävalmentaja Marko Tuomainen.

- Todella tyytyväinen muutenkin esitykseen pelaajilta. Vaikka oli sairastumisia ja loukkaantuneita, eikä kaikki kentällä olleetkaan olleet raikkaimmillaan, niin jaksettiin hyvällä energialla koko 60 minuuttia. Nuo helpot maalit on vain saatava pois. Tyytyväinen olen siihen kuinka tultiin vielä lopussa, eikä annettu periksi, mutta maalin päähän päästiin taas. Maalin hinta omiin oli tänään liian halpa.