Tehomet valaisee pelitapahtumat: Kärpät kiri tiukassa väännössä voittoon

Jukurit aloitti vahvasti Kärppien vieraana, mutta pelin edetessä oululaisryhmä rynnisti rinnalle ja ohi. Sitkeästi loppuun saakka taistellut mikkeliläisryhmä joutui lopulta rajusta loppurynnistyksestä huolimatta taipumaan 3-2-tappioon.

Max Ellis iski Kärppien verkkoon jo kauden neljännen maalinsa.


Jukurit tuli pirteästi otteluun Oulussa ja oli avauserässä jopa niskan päällä pelitapahtumissa. Mikkeliläisryhmä aiheutti aktiivisella pelaamisellaan päänvaivaa isännille päästen myös rakentamaan tilanteita Kärppien päätyyn. Reilun 12 minuutin pelin jälkeen avausmaali näki myös päivänvalon, kun Aleks Haatanen taisteli kiekon maalinedusväännöstä sisään.

HPK:ta vastaan tehokkaasti toiminut ylivoima jatkoi jauhamistaan myös Oulussa, kun Max Ellis laukoi illan ensimmäisellä ylivoimalla pari minuuttia ennen taukoa Jukurit jo kahden maalin johtoon. Ludwig Perssonilla oli heti perään paikka kolmannenkin iskemiseen, mutta ruotsalaishyökkääjän kuti kilahti tolppaan.

Kärpät tuli toisen erän alkuun puhurin lailla ja Jukurit jäi puolestaan hieman telineisiin. Oululaisryhmä rokotti myös erän alkuun pienistä virheistä kovalla kädellä, sillä se nousi tasoihin vajaassa neljässä minuutissa Teemu Turusen ja Arttu Paason tekemillä maaleilla.

Oululaiset hallitsivat erää kokonaisuudessaan ja saivat pidempiä pyörityksiä mikkeliläispäätyyn, mutta kahdesta ylivoimastakaan huolimatta enempää maaleja ei nähty. Jukurien tilanteet erässä olivat vähissä ja lähimmäksi maalintekoa pääsi Peter Abbandonato, jonka kaukaa lähtenyt vihainen rannelaukaus kilahti yläputkeen.

Kolmannen erän avausminuutilla Kärpät siirtyi johtoon Aleksi Antti-Roikon osumalla. Jukurit kuitenkaan ei lamautunut takaiskusta, vaan haki sinnikkäästi tasoitusmaalia loppuun asti. Kärpät sai omat pyörityksensä aikaan, mutta Jukureilla oli myös tontteja vastahyökkäyksistä. Ottelun loppuhetkillä se pääsi vielä hakemaan maalia ylivoimallakin. Kiekko pomppi maalinedustalla, mutta maaliin saakka limppua ei kovasta yrityksestä huolimatta kolmatta kertaa saatu, joten pisteet jäivät Ouluun 3-2-numeroin.

- Saatiin sellainen alku kuin haluttiinkin. Siitä kiitos pelaajille, että lähtivät heittäytymään pelille saman tien, eivätkä jääneet seisoskelemaan ja katselemaan, mitä sieltä tulee vastaan. Hyvä tieto oli, mitä sieltä on tulossa, eikä yllättänyt yhtään. Todella luisteluvoimainen, kamppailuvahva Kärpät etenkin kotona, totesi päävalmentaja Marko Tuomainen.

- Tosi hyvä eka erä meiltä. Maalit, jotka tuli vastaan olisi olleet ehkä jopa pois otettavissa. Pari huonoa pomppua ja pelinlukua siinä toisessa erässä ja Kärpät vielä kolmannen alkuun sitten johtoon. Myytiin keskustaa vähän liian halvalla siinä, mutta sellaisia sattuu. Loppuun asti kuitenkin paine ja saatiin paikkoja luotua, mistä olisi voinut maalinkin tehdä, että olisi saatu pisteitä. Todella ylpeä kuitenkin joukkueen suorituksesta tänään.

- Ensimmäisessä erässä nähtiin paljon sitä, mitä me halutaan peliltä joka ilta. Se vaatii paljon työtä, viisikkopelaamista ja reagointia yhdessä. Totta kai ollaan meidän prosessissa ihan alussa vasta, kun kaksi peliä pelattu ja lähes täysin uusi joukkue. valmennus sekä systeemit. Hyvin on kuitenkin saatu sitä formuun tässä kauden alussa, että pystytään kamppailemaan voitoista joka ilta.