Tehomet valaisee pelitapahtumat: Kapteeni Piitulainen sivalsi taisteluvoitolle sinetin - "Kapteeni johtaa esimerkillään"

Jukurit esitti kotiyleisölle sinnikkään taistelun Lukkoa vastaan. Raumalaisvieraat hallitsivat peliä, mutta maalissa 37 kertaa kiekon tielle venynyt Matthieu Herpin sekä voittomaalikisassa sankariksi noussut kapteeni Jesper Piitulainen johtivat Jukurit kahden pisteen voittoon.


Avauserässä Lukko oli niskan päällä ja peli pyöri ison osan erästä Jukurien alueella. Maalipaikat raumalaisryhmältä jäivät kuitenkin vähiin isäntien puolustaessa säntillisesti keskustaa. Kertaalleen Lukko kuitenkin onnistui, kun Nuutti Viitasalo pääsi laukomaan ylivoimalla erän ainokaisen maalin. Jukurien yksi erän harvoista paikoista tuli Jesper Piitulaiselle, joka pääsi pariinkin otteeseen yrittämään lähietäisyydeltä Daniel Lebedeffin yllättämistä siinä kuitenkaan onnistumatta.

Lukko painoi päälle myös toisessa erässä ja Jukurien roolina oli puolustaa sitkeästi omaa maalia. Mikkeliläisryhmä jatkoi säntillistä puolustamistaan ja kesti raumalaisten vyörytykset maalivahti Matthieu Herpinin johdolla. Raumalaiset pääsivät erässä kahdesti ylivoimallekin, mutta eivät saaneet osumia aikaan.

Jukurien hyökkäyspelaaminen jäi vähäiseksi toisessakin erässä, mutta se käytti vähäiset paikkansa tehokkaasti hyväksi. Ensin Piitulainen ohjasi tasoituksen reilun viiden minuutin pelin jälkeen ja muutamaa minuuttia myöhemmin Ludwig Persson laukoi liigauransa avausmaalilla isännät 2-1-johtoon.

Lukko aloitti kolmannen erän ylivoimalla ja tuli erään väkevästi. Jami Krannila tasoitti ottelun erän avausminuutilla ja hetkeä myöhemmin raumalaisten maalitilannetta tarkisteltiin videolta. Jälkimmäistä osumaa ei kuitenkaan hyväksytty maalin siirryttyä pois paikaltaan ennen sitä. Vielä ennen erän puoliväliä vierailijat siirtyivät johtoonkin, kun Steven Jandric laukoi lukemat 2-3:een.

Jukurit ei kuitenkaan johdon menetyksestä lamaantunut, vaan jatkoi taisteluaan. Pari minuuttia raumalaisten johtomaalin perään se myös tasoitti ottelun uudelleen, kun Piitulainen napautti Aleks Haatasen tarjoilusta 3-3-maalin.

Ratkaisua ottelulle lopulta haettiin jatkoajalta, jossa molemmilla oli omat tilaisuutensa maalintekoon, mutta sekä Lebedeff että Herpin pitivät pintansa tolppien välissä. Maalivahtien vahva vire jatkui voittomaalikisassakin, sillä siinä nähtiin vain yksi osuma. Kuudennessa parissa jukurikapteeni Piitulainen nousi ottelun ratkaisijaksi harhauttamalla Lebedeffin sivuun valelaukauksella, jonka jälkeen hän sijoitti kiekon verkkoon.

- Henkisesti tärkeitä pisteitä tänään. Lukko oli todella vahva tänään. Selkeästi paras joukkue, jota vastaan ollaan täällä tällä kaudella pelattu. Vahvasti luistelivat, olivat eka erässä kaikissa kiekoissa ensin ja voittivat kamppailut. Puolustettiin kuitenkin keskusta suhteellisen hyvin pois, totesi päävalmentaja Marko Tuomainen.

- Todella tyytyväinen olen meidän suorahyökkäyspelaamiseen. Saatiin riistoja ja aloituksen jälkeen lähdettiin rakenteen mukaan. Lukolle ei meidän tilastojen mukaan ollut tällä kaudella vielä suorahyökkäysmaalia tehty ja me tehtiin nyt kolme. Parissa viime pelissä on nyt löytynyt myös tehokkuus, että ollaan tehty vähemmistä paikoista enemmän maaleja. Tarina oli nytkin erilainen kuin viime viikolla, jossa hallittiin peliä, mutta ei tehty maaleja. Nyt puolustustaistelun kautta tehokkuutta maalipaikoissa lisää ja niillä pisteet.

- Piitulainen ja Herpin olivat kaksi hienoa tarinaa. Nuori poika Herpin antaa treeneissä aina kaikkensa ja on ansainnut nämä mahdollisuutensa. Kaksi kertaa päässyt maaliin ja kaksi kertaa poistunut voittajana, niin ei voi enempää pyytää. Kapteeni johtaa esimerkillään, on tehokas paikoissaan ja blokkailee laukauksia. Siitä vain kaikille mallia.