Tehomet valaisee pelitapahtumat: HIFK:n toisen erän tehohetki riitti voittoon

Jukurit kamppaili viikon toisessakin kohtaamisessa HIFK:ta vastaan vahvasti, mutta helsinkiläisvieraat repivät tulostaululla tarvittavan eron toisen erän nopeilla maaleillaan. Pisteet matkasivat Helsinkiin lopulta 4-2-lukemin.


Avauserässä edettiin HIFK:n hallinnassa. Helsinkiläiset saivat pitkiä hallintajaksoja Jukurien päätyyn ja mikkeliläisten hyökkäyspeli jäi melko vähäiseksi erässä. Avausmaali syntyi vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen, kun Joonas Rask vei ensimmäisestä ylivoimasta HIFK:n johtoon. Jukurit kuitenkin kuittasi tämän omasta erikoistilanteestaan, kun Alexander Ruuttu laukoi tasoituksen muutamaa minuuttia myöhemmin. Helsinkiläiset rokottivat vielä erän lopussa toistamiseen Niklas Nykyrin siniviivalaukauksen painuttua verkon perille.

Jukurit aloitti toisen erän vahvasti ja oli niskan päällä pitkät pätkät erässä. Tulosta joukkue ei kuitenkaan saanut aikaan, kun taas HIFK kävi rokottamassa pariinkiin otteeseen Raskin ja Kristian Vesalaisen viedessä vieraat pikamaaleilla 4-1-johtoon erän alkupuolella.

Mikkeliläisetkin saivat lopulta erän lopussa osuman aikaan, kun Niklas Peltomäki päätti vastahyökkäyksen tarkalla laukauksellaan 4-2-kavennusosumaan.

Kolmannessa erässäkin Jukurit painoi päälle sinnikkäästi takaa-ajoasemassa ja sai luotua paikkoja lisämaaleihinkin. Mikkeliläiset pääsivät kahdesti hakemaan kavennusta ylivoimallakin, mutta sitkeästi puolustanut HIFK kesti erikoistilanteet takaiskuitta. Isännät eivät kovasta yrityksestä huolimatta saaneet enempää maaleja ottelussa aikaan, joten pisteet matkasivat Helsinkiin 4-2-lukemin.

- HIFK tuli tosi vahvasti avauserään, mutta siitä huolimatta mielestäni puolustettiin keskusta aika hyvin. Takaiskumaalit sitten pesäpallolyönti ylivoimalla ja heitto viivan kulmasta, niin kyllä me etsitään uusia keinoja antaa lahjamaaleja. Tuommoinen kokenut joukkue kun pääsee johtoon, niin siinä on sitten ammattimiehiä puolustamassa, totesi päävalmentaja Marko Tuomainen.

- Ei annettu periksi edelleenkään ja olen todella ylpeä etenkin meidän nuorista pelaajista, jotka pystyivät voittamaan vastustajan isoja ammattipakkeja vastaan kamppailuita liikkeellä ja mailakamppailuissa. Sillä pysyttiin lähellä, mutta olisi tarvittu ainakin se toinen ylivoimamaali siihen. Erityiskiitos myös yleisölle, joka jaksoi kannustaa loppuun saakka. Hekin varmasti näkivät, että joukkue antoi kaikkensa jäälle ja yritti loppuun saakka.