Tehomet valaisee pelitapahtumat: Ellisin maalivireen jatko ei riittänyt Vaasassa - "Perässä oltiin koko ilta"

Jukurien kolmen pelin viikon päätöskamppailu Vaasassa jäi vaisuksi muutamia hetkiä lukuun ottamatta. Max Ellis osui kolmannessa ottelussa peräkkäin, mutta Sport korjasi ottelusta pisteet 4-1-numeroin.


Vaasassa avauserässä kamppailu oli melko tasaista. Jukurit oli ottelun alussa aavistuksen terävämpänä liikenteessä, mutta erän loppupuolella otetta piti enemmän Sport. Erän ainoiksi tilastomerkinnöiksi jäivät kuitenkin rangaistukset, joita molemmille vihellettiin yksi. Molemmilla joukkueilla oli muutamia tilanteita maalintekoonkin, jota Jukureista lähimpänä oli Aleks Haatanen, jonka yrityksen Niilo Halonen kuitenkin torjui.

Jukurit nousi toisessa erässä kuskin paikalle ja hallitsi pääosan erästä, mutta Sport oli tilanteissaan tehokas. Vaasalaisryhmä iski erän alkuun kahdesti, kun ensin Miro Karjalainen avasi maalihanat erän avausminuutilla ja hetkeä myöhemmin Atro Leppänen lisäsi johdon jo kahteen maaliin.

Mikkeliläisryhmä vei etenkin erän jälkimmäistä puoliskoa selvästi ja sai luotua painetta vaasalaispäätyyn sekä rakennettua useampia paikkoja kavennuksen tekoon. Kavennus myös syntyi seitsemisen minuuttia ennen taukoa, kun kuumavireisen Max Ellisin rannelaukaus painui Halosen selän taakse.

Erän lopussa tunteet myös hieman kuumenivat painiksi saakka. Mylläkässä kovimmin yhteen ottaneet Lucas Nordsäter ja Karjalainen passitettiin suihkun puolelle väkivaltaisuusrangaistukset niskassaan.

Jukurien kiriä vaikeuttivat heti kolmannen erän alkuun otetut rangaistukset. Sport ei ylivoimalla maalinteossa onnistunut, mutta juuri jälkimmäisen kaksiminuuttisen päätyttyä Viljami Nieminen pääsi laukomaan vaasalaiset 3-1-johtoon. Tämän jälkeen Jukurit ei enää saanut kirivaihdetta päälle, vaan Sport pystyi pitämään pelin johtoasemassa hallussaan. Lopussa vielä Johan Sundström viimeisteli 4-1-loppunumerot tyhjään maaliin.

- Sport oli todella vahva joka osa-alueella. Tiedä sitten oliko meidän valmistautumisesta vajaa, mutta todella vajaalla energialla oltiin. Sitten kun vastustaja voittaa jokaisen irtokiekon, kamppailun ja on vielä edellä meidän vahvuudessakin eli luistelussa, niin sitten se on tuonnäköistä kuin ensimmäiset 30 minuuttia oli. Perässä oltiin koko ajan. Sport oli vahvin kamppailujoukkue, jonka olen tällä kaudella nähnyt, totesi päävalmentaja Marko Tuomainen.

- Vähän saatiin energiaa ja päästiin peliin mukaan siitä kavennusmaalista, mutta kyllä me perässä oltiin koko ilta. Kyllä siellä pelaajat kaikkensa antoi, mutta kun perässä ollaan joka osa-alueella, niin tulos on tämmöinen.

- Se pitää käydä läpi, että ollaanko millä energioilla valmiita pelaamaan se viikon kolmas peli. Meillä on kaksi seuraavaa viikkoa samanlaisia, niin jotain pitää tehdä toisin ainakin tuon viimeisen pelin suhteen.