Tehomet valaisee pelitapahtumat: Abbandonato kruunasi huiman kirin jatkoaikaratkaisulla

Jukurit järjesti huikean takaa-ajon Let´s Go Areenan keskiviikkoillassa. Kolmannessa erässä isännät käänsivät kahden maalin tappioaseman johdokseen ja lopulta jatkoajalla Peter Abbandonato iski tappioputken katkaisseen 4-3-voittomaalin.


Avauserässä kamppailtiin hieman kaksijakoisesti. Ässät aloitti vahvemmin ja oli erän alkupuolella niskan päällä, mutta erän loppua kohden Jukurit puolestaan sai hieman otetta enemmän. Kumpikin joukkue sai luotua omat paikkansa maalintekoon, kun muuan muassa Aleks Haatasella oli jo tyhjä maalikin edessään ja Dylan Fabren läpiajon puolestaan pysäytti Markus Ruusu.

Erän päätösminuutilla nähtiin ottelun avausmaali, kun Lenni Hämeenaho vastahyökkäyksen päätteeksi laukoi kiekon verkon perille Jan-Mikael Järvisen tarjoilusta.

Toinen kaksikymmenminuuttinen oli hyvin rikkonainen, sillä siinä jaettiin kaikkiaan seitsemän kaksiminuuttista. Jukurit tuli erään vahvasti ja sai alkuun heti mahdollisuutensa ylivoimalla. Mikkeliläiset eivät kuitenkaan onnistuneet hyödyntämään lyhyttä kahden miehen ylivoimapätkäänsäkään, vaan Ässät selvitti muutamaan otteeseen venymään joutuneen Joni Ortion johdolla tilanteet.

Ässillä oli vahva vaihe erän puolivälin tienoilla ylivoimansa jälkeen. Porilaiset saivat lisättyä myös johtoaan nelisen minuuttia ennen taukoa, kun Jonne Tammela sivalsi 0-2-maalin joukkueiden pelatessa tasavajaalla. Erän loppuun Jukurit puolestaan sai vielä hetkensä kahden peräkkäisen ylivoiman myötä, mutta Ortio piti patapaitojen maalin koskemattomana.

Jukurit aloitti kolmannessa erässä takaa-ajon päättäväisesti painaen erän alun ylivoimallaan peliä porilaispäätyyn. Hieman ennen erän puoliväliä mikkeliläisryhmä sai lopulta helpottavan kavennusosuman aikaan, kun Alexander Ruuttu runnoi maalinedustalta kiekon Ortion selän taakse. Porilaisluotsi Jarno Pikkarainen haastoi maalin maalivahdin häirintänä, mutta tuomaristo osoitti videotarkistelujen jälkeenkin keskelle.

Epäonnistuneen haaston seurauksena tullutta jäähyä Jukurit ei onnistunut hyödyntämään, mutta heti sen perään tulleen toisen ylivoiman aikana Sakke Hämäläinen napautti Haatasen loistotarjoilusta kauden avausmaalillaan pelin tasoihin. Vahva erä sai vielä jatkoa muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Niklas Peltomäki kiskaisi niin ikään kauden ensimmäisellään isännät 3-2-johtoon.

Jokaisesta ottelustaan tällä kaudella pisteitä kerännyt Ässät osoitti kuitenkin sitkeytensä Mikkelin vierailullakin, sillä joukkue kampesi vielä pari minuuttia ennen loppua tasoihin Hämeenahon illan toisella osumalla.

Jatkoaika eteni melko vauhdikkaasti päästä toiseen ja molemmat saivat paikkansa voittomaalin tekoon. Ratkaisu syntyi lopulta reilun kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Peter Abbandonato riisti kiekon hyökkäysalueella ja räväytti 4-3-voittomaalin hienojen harhautusten päätteeksi.

- Ässät tuli vahvasti pelin alkuun ja me oltiin vaikeuksissa puolustusalueella. Ei saatu pysäytettyä niitä hyökkäyksiä, ei saatu kakkosta lähelle ja heidän reagointi oli nopeampaa. Puolustettiin kyllä keskustaa ihan hyvin ja toisaalta sitten kun itse saatiin kiekkoa syviin, niin hyökkäysalueella oltiin kyllä hyviä. Hyvin vietiin irtokiekkoja, kamppailuvoittoja ja saatiin kiekkoa viivasta maalille, totesi päävalmentaja Marko Tuomainen.

- Harmi vain, että tässä miehiä tippui edelleen kesken pelin pois. Sairastupalaiset tulivat takaisin, mutta eivät nyt hyvällä energialla. Ulkomaalaiset toki ratkaisivat tuossa jatkoajalla hyvin pelin, niin siihen täytyy olla tyytyväinen. Piitulaiselle tuli vähän tälliä ja flunssaakin on, niin ei pystynyt jatkamaan ja se sekoitti vähän meidän pakkaa. Onneksi saatiin se kasattua kolmanteen erään ja tosi vahva erä siihen.

- Henkisesti varmasti tärkeä voitto. Pelattiin viime viikolla joitakin pelejä paremmin kuin tänään pelattiin, mutta ei saatu tulosta mukaan. Tänään sitten kovalla taistelulla kaksi pistettä, niin auttaa varmasti henkisesti.