Taistelu Savon herruudesta on totta!

Jukurit ja KalPa pelaavat tällä kaudella muustakin kuin sarjapisteistä.

Liigaan syntyi uusi taistelupari, kun vastakkain ovat Pohjois-Savo ja Etelä-Savo, Kuopio ja Mikkeli, KalPa sekä Jukurit. Savon derbyissä pelataan Savon herruudesta ja se saa konkreettiseksi merkiksi palkinnon, joka ojennetaan voittajalle jokaisen Savon derbyn jälkeen.

- Oli heti selvää, että palkinnoksi ei tule kysymykseen mahdollisimman suuri ja kiiltävä pokaali, vaan halusimme siihen identiteettiä. KalPa ja Jukurit taistelevat Savon herruudesta ja palkinnossa Pohjois-Savon ja Etelä-Savon maakunnat on nostettu kirjaimellisesti jalustalle. Lisäksi palkinnosta löytyy laattaan kaiverrettuna Suomen vanhimman maakuntalaulun, Savolaisen laulun ensimmäisen säkeistön sanat. Materiaalina on maanläheinen puu ja palkinto on valmistettu tietenkin Savossa, kertoo palkinnon suunnitellut Jarkko Huttunen.

Palkinnon on valmistanut Savon Koulutuskuntayhtymä ja se tulee kiertämään Savon derbyissä kausittain. Jokaisen kauden jälkeen palkintoon lisätään uusi laatta, johon kaiverretaan Savon herruuden voittaneen seuran nimi.

Palkinto on paikalla jokaisessa KalPan ja Jukurien välisessä Liigan runkosarjan ottelussa ja se luovutetaan ottelun päätyttyä aina voittajajoukkueen kapteenille. Kauden viimeisen Savon derbyn jälkeen palkinto jää sen seuran toimistolle aina seuraavaan kauteen asti, kuka on vienyt Savon herruuden.

Savon herruuden ratkaisevat Savon derbyjen voitot. Mikäli voitot ovat tasan, ratkaisevat kolmen pisteen voitot. Mikäli nämäkin ovat tasan, ratkaisee maaliero. Mikäli sekin on tasan, Savon herruus jaetaan.

Savon derbyt 2016-2017:
- La 17.9. klo 17.00 Jukurit - KalPa
- Pe 21.10. klo 18.30 KalPa - Jukurit
- La 22.10. klo 17.00 Jukurit - KalPa
- Ma 26.12. klo 17.00 Jukurit - KalPa
- La 4.2. klo 17.00 KalPa - Jukurit
- Pe 17.2. klo 18.30 KalPa - Jukurit