Severi Immosella tavoitteena ehjä kausi ja löytää uusia ulottuvuuksia omaan peliin - "Haluan kehittää itsestäni monipuolisemman pelaajan"

Jukureihin Kuopiosta saapunut Severi Immonen lähtee nälkäisenä kauteen uusissa ympyröissä Mikkelissä. Loukkaantumiset ovat kiusanneet hyökkääjää viime kausina ja nyt hyökkääjä hakee ehjää kautta päästäkseen näyttämään omat kykynsä.


Jääkiekkoilija odottaa uuden kauden alkua aina innolla. Severi Immosen kohdalla intoa luultavasti riittäisi muille jaettavaksi asti. 24-vuotiaan hyökkääjän viime kausiin on mahtunut hyviä hetkiä, mutta loukkaantumiset ovat katkaisseet ne hetket lyhyeen.

Viime kaudellakin KalPa-kasvatti oli saanut peliä uomiinsa hieman haastavan alkusyksyn jälkeen, kunnes rouva Fortuna puuttui jälleen peliin näyttäen ikävää puoltaan. Immonen joutui sairastuvalle olkapäävamman vuoksi ja oli sivussa lähes koko loppukauden.

- Alkuun oli vähän vaikea lähtö kauteen, mutta sitten lähti peli ihan kulkemaan ja nautin pelaamisesta. Siinä sitten tuli loukkaantuminen oikeastaan pahimpaan mahdolliseen kohtaan, kun olin juuri saanut omat koneet käyntiin, Immonen totesi.

Immonen ei kuitenkaan ole viime kausien vastoinkäymisistä lannistunut, vaan pyrkii käyttämään niitä voimavarana.

- Se loukkaantuminen oli kova paikka ja tuli pitkä kuntoutus, mutta jälkeenpäin ajateltuna varmasti henkisellä puolella sellainen kasvattava kokemus. Ei voi olla aina vain sellaista ilotulitusta, vaan tuollaiset kovat paikatkin vahvistavat tulevaisuutta ajatellen. Tekee sinusta vain vahvemman jääkiekkoilijan.

Näytönhaluja ja uutta värinää tulevaan kauteen tuo myös se, että Immonen pelaa uusissa ympyröissä Mikkelissä. Savon derbyissä hyökkääjä kantaa kilpilogon sijaan viikinkipaitaa, mikä tuo oman mausteensa paikallispeleihin.

- Onhan niitä paikallispelejä tullut pelattua ja aina olleet kuumia kamppailuita. Mennyt on mennyttä ja nyt ollaan tällä puolella ja taistellaan tämän logon puolesta. Uskon, että kun niitä pelejä päästään pelaamaan, niin on kahta kauheampi nälkä kuin ennen on ollut, arvelee Immonen hymyssä suin.

Uusia tuulia uralle Mikkelistä

Immosella on melko nuoresta iästään ja loukkaantumishistoriastaan huolimatta vyöllään jo 137 liigaottelua. Mikkeliin hyökkääjän ajoi puhtaasti halu aloittaa puhtaalta pöydältä uudessa ympäristössä.

- Paljon on tietysti pelejä pelattukin, mutta paljon on tullut missattuakin niitä. Liigauralta varmaan puolet peleistä mennyt ohi, kun on ollut loukkaantumista ja vaivaa. Tulevaisuudessa arvostaa varmasti sitä, että saa terveenä pelata. Kausiin on mahtunut hyvää tekemistäkin, mutta sitten on tullut niitä loukkaantumisia, jotka ovat katkaisseet sen tekemisen ja joutunut sitten lähtemään taas taka-alalta liikkeelle uudelleen.

- Halusin uusia tuulia omalle uralle ja koin, että Mikkeli olisi sellainen paikka, jossa harppauksia omalla uralla voisi ottaa. Kuullut muutenkin hyvää, että täällä pelaajia on ajettu eteenpäin ja kehitystä on tullut.

Yksi siirtoon vaikuttanut tekijä löytyy myös Jukurien penkin takaa, sillä uusi mikkeliläisluotsi Marko Tuomainen oli Immoselle tuttu Kuopiosta. Tuomaisen valmennustyyli on maistunut Immoselle.

- Veke on vaativa, mutta rehellinen valmentaja. Itse tykkään, että pitääkin olla vaativa. Sillä tavalla pelaajia ja joukkueen yhteistä tekemistä saadaan ajettua eteenpäin.

Liiga-kentillä Immosen rooli on löytynyt alempien ketjujen tunnollisena taistelijana. Hyökkääjä kertookin tuovansa mikkeliläisryhmään tunnollisen kahden suunnan pelin lisäksi fyysisyyttä sekä suoraviivaisuutta.

Juniorivuosinaan Immonen kuitenkin teki tasaisesti myös tehopisteitä ja oli mukana nuorisomaajoukkueissakin. Tulevaisuudessa hyökkääjä haluaisikin saada pelaamista näkymään myös tulostaululla.

- Toiveissa on, että saisi olla terveenä ja saisi pitkäjänteistä työtä tehtyä. Sitä kautta kehittää ominaisuuksia ja tuoda omaan pelaamiseen uusia ulottuvuuksia. Pystyisi tuomaan parhaansa pöytään ja auttaa joukkuetta menestymään.

- Uskaltaisi olla rohkeampi kiekolla ja enemmän pysyä kiekossa. Pystyisi tuottamaan enemmän hyökkäyssuuntaan. Liigauran tähän saakka ollut enemmän rikkovassa roolissa, niin haluan kehittää itsestäni monipuolisemman pelaajan.

Uudessa joukkueessa ei ollut Immoselle entuudestaan tuttuja pelikavereita, mutta uuteen ryhmään sulautuminen kävi itseään lupsakaksi savolaiseksi kuvailevalla hyökkääjällä vaivattomasti.

- Läheskään kaikki pelaajat eivät tietysti tuossa vielä olleet mukana, mutta nuori, innokas ja hyvin motivoitunut porukka tekemään hommia meillä on. Rentoja äijiä, niin on ollut helppo tulla tänne, Immonen kuvailee.

Ikioma Areenan kotiyleisö on tullut tutuksi Immoselle tähän saakka vain vierasjoukkueen riveissä. Nyt hyökkääjä odottaa jo innolla pääsevänsä jukuripaita yllään uuden kotiyleisön eteen.

- Aina mitä vieraspaidassa täällä on pelannut, niin vaikea on ollut täällä pelata. Innolla odotan, että pääsen syksyllä pukemaan heimopaidan päälle. Nähdään hallilla!