RAPORTTI: Viikinkiryhmälle finaalisarjan toinen voitto!

Jukurit kävi ryöstämässä finaalisarjan toisen voiton. Kuva: Mikko Rahikainen
Mestiksen tiivistunnelmainen finaalisarja tiivistyi entisestään toisessa ottelussa keskiviikkona Kajaanissa. Ottelu päättyi vaihderikkaiden minuuttien jälkeen Jukureiden eduksi maalein 3-4 (2-1, 0-2, 1-1).

Ottelu alkoi Hokin painaessa Jukureiden päälle ja viikinkipaidat saivat rakennettua ensimmäiset maalintekopaikat vasta ylivoiman myötä. Kolmesta hyvästä yrityksestä huolimatta illan avausosuman iski kotijoukkue vastahyökkäyksestä, kun Hokin Santeri Vuoti laittoi kiekon Jukureiden maaliin Risto Mattilan poikittaissyötöstä.

Kaksi minuuttia myöhemmin Jukurit sai jälleen hyvän hyökkäyksen ja Oula Palve taiteili estelyistä huolimatta 1-1 -tasoituksen. Tähän maaliin syöttöpisteet Joonas Kalliolalle ja Timo Hiltuselle.

Heti seuraavassa vaihdossa Hokin ensimmäisen maalin tekijä Santeri Vuoti rokotti viikinkiryhmää jälleen. 2-1 osuma upposi Christian Heljangon taakse maalin kulmalta.

Jukurit joutui tämän jälkeen selkä seinää vasten, kun Jukureille vihellettiin kolme jäähyä ja alivoimapeli sekoitti Jukureiden peliä. Hokki onnistui saamaan kiekon vieraiden maalin sivuverkkoon ja maaliviivalle, mutta Jukurit selvitti alivoimat ja toiseen erään siirryttiin kotijoukkueen 2-1 -johdossa.

- Meidän ensimmäinen kaksikymppinen oli sekavaa, molemmilla joukkueilla oli paljon tunnetta pelissä. Peli ja pelaajat eivät oikein olleet siinä keskiössä, Jukureiden vastuuvalmentaja Antti Pennanen summasi sekavaa ottelun alkua.

Jukurit pääsi aloittamaan toisen kaksikymmenminuuttisen ylivoimalla. Pitkän pyörityksen päätteeksi Marko Kauppinen siirsi kiekon Oula Palvelle, joka haki maalintekopaikan ja iski lukemat tasoihin.

Maaliverkot heiluivat jälleen kaksi minuuttia edellisestä osumasta, kun Teemu Suhonen laittoi kiekon kotijoukkueen maalin ylähyllylle. Jukureiden kolmannen maalin syöttöpisteet Atte Mäkiselle ja Joonas Valkoselle. Suhonen (5+8=13) sivuaa osumallaan Mestiksen pudotuspelien puolustajien piste-ennätystä, jonka ovat aiemmin tehneet Jari Korhonen (3+10=13), Kai Syväsalmi (3+10=13) ja Pasi Järvinen (1+12=13).

Ensimmäisen vauhdikkaan ja jäähyrikkaan erän jälkeen toinen kaksikymmenminuuttinen oli jo tasaisempi ja paikkoja rakenneltiin hallitusti. Erätauon alkaessa lukemat Kajaanin jäähallin tulostaululla Jukureille 2-3.

Kolmannessa erässä Jukurit vahvisteli asemaansa ja neljäs maali syntyi ennen erän puoliväliä. Sami Jekunen levitti siniviivalla kiekon Ilkka Vaarasuolle, joka laukoi kiekon viivasta maalille. Joonas Kalliola ohjasi lopulta kiekon Hokin verkkoon maalin edustalta.

Hokki yritti kiriä eroa kiinni lopussa vielä ilman maalivahtia ja onnistui kaventamaan loppulukemiksi 3-4 48 sekuntia ennen loppua. Hokin kolmannen maalin tekijä Niklas Näppi.

- Loput 40 minuuttia pelattiin puolustussuuntaan hyvin, eikä me montaa huippupaikkaa Hokille annettu ja siihen olen tyytyväinen, Pennanen päätti.

Toinen finaali päättyi lukemiin 3-4 ja Jukurit otti finaalisarjan toisen kiinnityksen. Kolmas kohtaaminen pelataan perjantaina Mikkelissä alkaen klo 18.30.