RAPORTTI: Viikinkilaiva seilasi myötätuulessa perjantaina!

Jukureiden luotsaama viikinkilaiva seilaa tällä hetkellä myötätuulessa. Kuva: Mikko Rahikainen
Mestiksen kolmannessa finaalissa Jukurit porskutti voittoon lukemin 4-0 ja samalla viikinkiryhmä varmisti ottelusarjan kolmannen voittonsa. Mestaruus on ensimmäisen kerran katkolla huomenna lauantaina Kajaanissa.

Ensimmäinen erä taputeltiin tasaiseen tahtiin ja kiekko pomppi molempien joukkueiden lavoissa. Maaleja ei nähty edes ylivoimalla, vaikka pari avointa maalipaikkaa molempiin päihin siunaantuikin.

- Meiltä nousujohteinen peli. Meillä oli alussa kopissa tunne, ettei me ihan valmiina olla. Se jäähy ottelun alkuun vähän sotki ja siitä Hokki sai sen momentumin, Jukureiden vastuuvalmentaja Antti Pennanen kertasi.

Toinen erä jatkoi edeltäjänsä kanssa samaa rataa ja ensimmäinen maali nähtiin vasta erän puolivälissä. Jukurit onnistui avaamaan maalitilin kolmannesta paluukiekosta, sillä Eetu Kosken ja Ilkka Vaarasuon vedot Sami Väliharju torjui Hokin maalilla. Kolmannen paluukiekon maaliin iski Atte Mäkinen ja peli oli Jukureille 1-0.

Kolmannen erän alussa Jukurit pääsi ylivoimalle. Jukureiden tuttu mylly pyöri ja Joonas Kalliola kuittasi maalin edestä lukemat komealla ohjauksella 2-0:aan. Tähän maaliin pohjatyön tekivät Oula Palve ja Marko Kauppinen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Roope Ranta toi kiekon komeasti hyökkäysalueelle, levitti toiselle laidalle Teemu Henritiukselle. Henritius antoi tykkinsä puhua ja laukoi kiekon Hokin maalin yläkulmaan. Maalin toinen syöttäjä Joonas Valkonen.

Jukurit alkoi kääntää peliä nopeasti ja pian soi neljännen kerran Jukureiden maalilaulu, kun Teemu Turunen ujutti kiekon maaliin Sami Väliharjun längeistä.

Ottelu päättyi Jukureiden voittoon 4-0 ja Mestaruus on ensimmäisen kerran katkolla lauantaina Kajaanissa.

- Jätettiin Hokki 5-6 maalipaikkaan ja siihen olen tyytyväinen, samalla tyytyväisiä voidaan olla puolustamiseen ja maalivahtipeliin. Joukkueessa on hyvä itseluottamus tällä hetkellä.

- Kiekkovastuusta ja hyökkääjien puolustamisesta kun pitää kiinni, niin vastustaja joutuu hyökkäämään kolmea tai viittä vastaan, Pennanen käänsi katseet jo lauantaina pelattavaan neljänteen finaaliin.