RAPORTTI: Vantaan kirous rikottu – Jekuselle kauden avausmaali

Jukurit nappasi kauden avausvoittonsa Trio Areenalla. Kuva: Mikko Rahikainen
Toinen puolivälieräottelu päättyi Jukureiden voittoon maalein 5-2 (0-0, 1-1, 1-4). Jukurit otti kauden avausvoittonsa lohipaitojen kotihallissa Trio Areenalla tunteikkaiden vaiheiden jälkeen.

Toinen puolivälieräottelu alkoi tunnustelevasti Vantaalla Trio Areenalla. Ensimmäisessä erässä nähtiin vain kaksi lohipaitojen ylivoimaa, jolloin kotijoukkue sai pyörityksiä Jukureiden päätyyn ja muutoin pelattiin pallottelevaa kiekkoa. Maaleja ei ensimmäisellä kaksikymppisellä nähty.

Toinen erä aloitettiin tasaisesti. Illan ensimmäinen osuma nähtiin ajassa 23.30. Ylivoimalla Roope Ranta sai kiekon Teemu Henritiukselta ja tarjoili keskelle Teemu Turuselle, joka laukoi kiekon upeasti Kiekko-Vantaan maalin ylähyllylle.

Vantaan 1-1 -tasoitus nähtiin kolme ja puoli minuuttia myöhemmin, kun ylivoimalla Pekka Niemimaa ohjasi kiekon Mika Norjan selän taakse.

Kolmanteen erään siirryttiin tasalukemissa ja sitten alkoikin tapahtua. Reilun minuutin jälkeen Sami Jekunen laukoi kiekon viivasta maalia kohti ja Atte Mäkinen siirti pomppukiekon Kiekko-Vantaan maaliin. Tasan 20 sekuntia myöhemmin Jekunen laittoi kumilätkän Kauton vartioiman maalin ylähyllylle. Videotarkistuksen jälkeen Jukurit johti jo 1-3.

Tämän jälkeen rangaistuksia jaeltiin molemmille joukkueille ja seuraava osuma nähtiin ajassa 57.06, kun alivoimalla Joonas Sammalmaa laukoi kiekon kotijoukkueen tyhjään maaliin ja lukemat olivat 1-4.

Maalit eivät kuitenkaan jääneet tähän, vaan vajaa kaksi minuuttia myöhemmin ylivoimalla ja ilman maalivahtia lohipaitojen Sami Mikkonen ohjasi Lassi Raitasen laukoman kiekon Jukureiden maaliverkkoon ja 2-4 kavennus oli syntynyt.

Kiekko-Vantaan kavennusmaalin jälkeen kellossa oli peliaikaa vielä 1.13 ja ottelussa nähtiin todella vauhdikas loppu. Erässä nähtiin nyrkkien heilumista ja tunteiden kuumenemista ja Vantaa pelasi ilman maalivahtia.

Jukureiden Teemu Henritius iski lopulta viimeisen naulan arkkuun ajassa 59.06 ja kirjasi ottelun loppulukemat 2-5 tyhjään maaliin.

Jukurit vaihtoi lopussa maalille Mika Norjan tilalle Joonas Kilpeläisen, jonka tilille kirjattiin ensimmäiset pelisekunnit Mestiksessä.

Ottelussa kirjattiin yhteensä 134 minuuttia jäähyjä ja nähtiin neljä ulosajoa. Lisäksi Sami Jekunen iski kauden avausmaalinsa, jota puolustaja Jukureiden playoff-lehdessä lupailikin. Kaikki ottelun tilastot löytyy TÄÄLTÄ.

Taistelu jatkuu jo heti huomenna, kun joukkueet kohtaavat kolmannessa puolivälieräottelussa Mikkelissä klo 17.00. Tervetuloa!