RAPORTTI: Vantaa riisti toisen kiinnityksen maalijuhlilla

Vantaalaisten Nico Friman (kasan alimpana) onnistui lohipaitojen kolmannessa maalissa. Kuva: Mikko Rahikainen
Jukureiden ja Kiekko-Vantaan välinen viides puolivälieräkohtaaminen miteltiin keskiviikkona Mikkelissä. Vantaa haki toisen voittonsa selkä seinää vasten ja riisti voiton maalein 2-6 (0-1, 1-2, 1-3).

Jukureiden ja Kiekko-Vantaan kohtaaminen alkoi Kalevankankaalla tiukoissa tunnelmissa ja ensimmäinen maali nähtiin jo minuutin pelin jälkeen, kun vastahyökkäysestä Toni Leinonen löysi toiselta laidalta Sami Mikkosen, jonka laukaus upposi ohi Mika Norjan.

Toiseen erään siirryttiin Kiekko-Vantaan maalin johdossa. Vantaa jatkoi taistelua liukkaalla luistimella ja teki toisessakin erässä viikinkiryhmän pelaaminen haastavaksi. Ajassa 24.47 Pekka Niemimaa iski kiekon Jukureiden maalin etukulmaan vierasjoukkueen pitkän pyörityksen päätteeksi. Ajassa 32.40 Nico Firman sai laitettua kiekon Jukureiden maaliin ja samalla ajoi maalivahti Mika Norjan maalin sisään. Tilannetta tarkasteltiin videolta, minkä jälkeen lukemiksi kirjattiin jo 0-3.

Jukurit ilmoittautui peliin mukaan erän viimeisellä minuutilla, kun Roope Ranta iski kiekon vantaalaisten maaliin ja kolmanteen erään siirryttiin lukemissa 1-3.

Kolmatta erää oli pelattu vajaa kolme minuuttia, kun Nico Nurmikanta puikkelehti maalille ja iski lukemiksi 1-4. Vantaalaisten maalijuhlat eivät päättyneet tähän, sillä lohipaidat iskivät kolmanteen erään vielä kaksi maalia. 1-5 osuma nähtiin vain alle kaksi minuuttia edellisestä osusmasta, kun ylivoimalla Nico Aaltonen laittoi pelivälineen takatolpalta Jukureiden tyhjään maaliin. Minuutti lohipaitojen viidennestä maalista Jukureiden päässä soi jälleen. Nico Friman viimeisteli vantaalaisryhmän illan viimeisen osuman.

Jukureiden toisesta maalista vastasi komealla laukauksellaan Timo Hiltunen ja ottelun loppulukemiksi kirjattiin 2-6.

- Lukemat on kovat. Jos meidän koko matkaa miettii, niin kyllähän me vähän liian helpolla ollaan päästy. Nyt on ensimmäinen hetki, kun Vantaa on laittanut meidät ahtaalle. Tämä on hyvä tilanne meille osottaa sitä kasvua ja vääntöä, Jukureiden vastuuvalmentaja Antti Pennanen kommentoi lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen.

- Meidän henkistä tilaa kuvaa kyllä meidän kolmas ja neljäs maali, mitkä me annettiin ja meidän maalille tullaan aika helposti ja ilmaiseksi. Maalin hinta on liian halpa, vaikka ei Vantaalta mitään pois. Meitä koetellaan, mutta noustaan tästä, Pennanen summasi ja käänsi katseet kohti perjantaita.