RAPORTTI: Putki poikki ja pisteittä Kokkolasta Mikkeliin

Jukureiden taistelu ei lauantaina riittänyt Kokkolassa. Kuva: Mikko Rahikainen
Jukurit ei onnistunut jatkamaan voittoputkeaan Kokkolassa edes faniryhmän hyvästä kannustuksesta huolimatta. Lauantai-iltana ottelu päättyi Hermeksen voittoon 4-3 aivan viime hetken voittomaalilla.

Jukurit hallitsi ottelun ensimmäistä erää ja viikinkiryhmä miehitti hyvin myös keskialueen, josta kotijoukkueen oli ajoittain vaikea päästä läpi.

Ajassa 14.44 Jukureiden rynnistys kuitenkin lopahti ja hieman yllättäen Eetu Karvisen veto meni Jukureiden maaliin Mika Norjan kainalosta. Jukureiden hallinnasta huolimatta Hermes johti ottelua 1-0 Karvisen illan avausosumalla.

Neljä minuuttia myöhemmin Jukurit sai erään onnistumisen. Oula Palve levitti maalin nurkalle, josta Jaakko Turtiainen ohjasi kiekon maalin ylähyllylle ja lukemissa 1-1 siirryttiin toiseen erään.

Toisen kaksikymmenminuuttisen alku oli hieman rikkonainen jäähyjen vuoksi. Erän alussa Hermes sai kiekon jo Jukureiden maalin ylärimaan, mutta videotarkistuksen päätteeksi lukemat pysyivät samoina.

Muutamaa minuuttia myöhemmin nähtiin Hermeksen johtomaali, kun Jesse Juntheikki ja Antti Paavilainen pääsivät ylivoimahyökkäykseen ja Paavilainen viimeisteli Juntheikin hienosta esityöstä kotijoukkueen lukemiksi 2-1.

Ottelun puolivälin jälkeen Hermes onnistui yllättämään keltapaitaisen vierasjoukkueen jo kolmannen kerran. Robert Rooba laittoi kiekon Jukureiden maaliin omasta paluukiekosta ja Hermes oli kahden maalin karkumatkalla.

Jukurit kuitenkin sisuuntui ja tuli toisessa erässä vielä maalin päähän. Atte Mäkinen löysi toiselta laidalta hyökkäykseen suuntaavan Niko Laakkosen, jonka tarkkaa vetoa ei Hermes-vahti Denis Godla onnistunut nappaamaan ja Kokkolan jäähallin taululla loisti lukemat 3-2.

Kolmatta erää oli ehtinyt vanheta vain 11 sekuntia, kun Hermeksen Nico Lehto nappasi jäähyn estämisestä ja Jukureille tarjoutui tilaisuus tasoitukseen. Vieraat eivät jättäneet ylivoimaa käyttämättä, sillä Lehto oli istunut boksissa vain 15 sekuntia, kun Teemu Turunen taituroi lukemat tasoihin 3-3.

Jukurit laittoi kiekkoa koko ottelun ajan runsaasti Hermeksen maalille, mutta tolppien välissä pelannut Godla oli mies paikallaan. Kolmannessa erässä Jukurit sai neljännen kerran kiekon kotijoukkueen verkkoon, mutta maalia ei hyväksytty maalivahdin häirinnästä johtuen.

Kamppailu pysyi tasaisena ottelun loppumetreille asti. Ajassa 59.24 Antti Paavilainen iski illan toisensa Jesse Juntheikin syötöstä ja näin ollen ottelu päättyi lukemiin 4-3 ja Jukureiden viiden ottelun mittainen vieraskiertue ei saanut toivottua aloitusta.