RAPORTTI: Peliitat ei onnistunut pysäyttämään viikinkilaumaa

Jukurit onnistui saamaan kiekon Peliittojen verkkoon neljästi. Kuva: Mikko Rahikainen
Jukurit pelasi Peliittoja vastaan viimeisen ottelun ennen maaottelutaukoa ja tiivistunnelmainen ottelu päättyi lopulta Jukureiden voittoon maalein 4-2 (2-1, 0-0, 2-1)

Peliitat tuli ja esitti äärimmäisen miehekkään ottelun Jukureita vastaan lauantaina. Ottelu alkoikin hieman kiekkoa pallotellen ja illan ensimmäinen erikoistilanne tuli Peliitoille, kun Jukureilla oli liikaa pelaajia jäällä. Aivan ylivoiman lopulla Peliitat sai pienen pyörityksen aikaiseksi ja juuri kuin Jukureiden joukkuerangaistusta istunut Erno Ripatti pääsi jäähyltä pois, Peliittojen Joonas Hurri laukoi kiekon siniviivalta Jukureiden verkkoon.

Kolme minuuttia myöhemmin Jukurit sai käännettyä peliä itselleen. Oula Palve riisti kiekon kulmassa itselleen ja syötti maalin edustalle jääneelle Jaakko Turtiaiselle, joka onnistui ohittamaan heinolalaisvahti Emil Larmin.

Ajassa 17.00 Peliittojen Taavi Vartiainen otti itselleen koukkaamisesta jäähyn ja Jukurit pääsi ylivoimalla. Aikansa pyöritettyään Jukurit onnistui ylivoimalla, kun Marko Kauppinen levitti ja Timo Hiltunen naulasi lukemiksi 2-1 suoraan syötöstä.

Ensimmäisen erän tilanteet eivät vielä loppuneet tähän, sillä seitsemän sekuntia ennen summerin soittoa Peliittojen Niko Kivelä koukki Jukureiden Niko Laakkosta rangaistuslaukauksen arvoisesti, mutta Laakkonen ei onnistunut ohittamaan hyvin koko ottelun pelannutta Larmia.

Ottelun toinen erä oli tasainen, eikä erässä maaleja nähty. Ainoat tilastomerkinnät maalivahtien torjuntojen lisäksi olivat molemmille joukkueille tulleet yhdet jäähyt.

Kolmatta erää oli pelattu vain vähän reilu minuutti, kun Timo Hiltunen vapautti Teemu Turusen maalintekoon. Turunen ei epäröinyt päästessään nokikkain Larmin kanssa, vaan vei kotijoukkueen 3-1 johtoon.

Neljä minuuttia ennen päätössummerin soittoa Peliittojen pääkäskyttäjä Lauri Merikivi otti aikalisän ja yritti herätellä omaa ryhmäänsä ja otti myös maalivahdin pois. Ajassa 57.25 kiri tuotti tulosta ylivoimalla ja ilman maalivahtia, kun Taavi Vartiainen onnistui laittamaan pelivälineen Jukureiden verkkoon.

3-2 -tilanteessa Larmi palasi maaliin, mutta tuli myöhemmin pois. Maalin karkumatkalla ollut Jukuriryhmä pelasi jälleen vahvasti hyökkäyssuuntaan ja viimeisellä minuutilla Samuli Piipponen oivalsi hienon syötön Niko Laakkoselle, jonka oli helppo laittaa kiekko tyhjään vierasmaaliin. Tähän maaliin merkittiin syöttöpiste myös Jukureiden maalivahti Mika Norjalle.

– Olen tyytyväinen meidän joukkueeseen, pelattiin tänään hyvin. Ei oikein muuta jäänyt puuttumaan, kuin että oltaisiin voitu olla tietyissä hetkissä vähän tehokkaampia ja päättäväisempiä, Jukureiden vastuuvalmentaja Antti Pennanen summasi ottelun kulun.

Jukureiden kuuden kotiottelun putkesta on nyt viisi takana ja Jukurit lähtee maaottelutauolle tilillään 100 pistettä. Jukurit pelaa seuraavan kerran kotihallissa keskiviikkona 17.2.2016 klo 18.30, kun Jokipojat saapuu viikinkiryhmän vieraaksi.

Maalit 4-2 (2-1, 0-0, 2-1):