RAPORTTI: Kiekko-Vantaalle ensimmäinen kiinnitys - Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Mikkelissä!

Kiekko-Vantaa vei neljännen kohtaamisen ja sarja jatkuu keskiviikkona Mikkelissä. Kuva: Mikko Rahikainen
Jukureiden ja Kiekko-Vantaan neljäs puolivälieräkohtaaminen kamppailtiin maanantaina Vantaalla. Jatkoerään venynyt ottelu päättyi lopulta lohipaidoille 4-3 (1-2 , 1-1 , 1-0 , 1-0).

Ensimmäinen erä alkoi Kiekko-Vantaan kovalla painostuksella ja kotijoukkue iski myös ottelun ensimmäisen osuman. Ylivoimalla vantaalaiskapteeni Toni Leinonen iski lukemiksi 1-0.

Jukurit haki omaa pelirytmiä vielä lohipaitojen maalin jälkeenkin ja ensimmäisen erän puolivälin jälkeen Roope Ranta pääsi läpiajoon ja tasoitti lukemat 1-1:een. Vain kolme minuuttia myöhemmin Ranta onnistui uudelleen – ylivoimalla tehohyökkääjä iski kiekon Vantaan maaliin lempipaikaltaan.

Toiseen erään siirryttiin Jukureiden 1-2 -johdossa. Ottelu jatkui samanlaisena – jokainen tilanne taisteltiin molemmissa päissä kenttää loppuun asti. Jukureille taistelu tuotti tulosta ajassa 25.33, kun Niko Laakkonen vei viikinkiryhmän jo kahden maalin johtoon.

Vantaa ei kuitenkaan antanut pelin olla vielä tässä. 2-3 kavennusmaali nähtiin Janne Juutisen toimesta, kun hyökkääjän nollakulmasta laukoma kiekko upposi Jukuri-vahti Mika Norjan taakse.

Ottelun kolmas erä alkoi kovassa vauhdissa ja Vantaa sai aivan erän alkuun ylivoiman, mutta Jukurit kesti paineen alla. Jännittävä ilta sai jatkoa, kun ajassa 56.09 lohipaitojen Teemu Mielonen tasoitti lukemiksi 3-3 ja voittajaa haettiin jatkoerässä.

Trio Areenan yleisö sai tuulettaa ajassa 70.56, kun Julius Rantaeskola pääsi yllättämään viikinkilauman ja Vantaa voitti maalein 4-3.

- Kova, fyysinen taistelu. Jatkoajalla olimme aktiivisia ja olen siihen tyytyväinen. Jokainen maali jäi kyllä vähän hampaankoloon. Otetaan opiksi ja kasvetaan, Jukureiden vastuuvalmentaja Antti Pennanen kommentoi lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen.

Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Mikkelissä klo 18.30, kun viikinkilauma iskee viidennen kerran lohien kimppuun. Liput tuohon otteluun tulevat myyntiin tiistaina klo 09.00.