RAPORTTI: KeuPa teki Jukureiden illan vaikeaksi

Marko Kauppinen nousi ottelun ratkaisijaksi. Kuva: Mikko Rahikainen
KeuPa HT saapui ensimmäisen kerran Mikkeliin kuluvalla kaudella ja taisteli valmentajansa Ville Niemisen sanoin ”henkensä edestä”. KeuPa vei ottelun jatkoajalle, jonka päätteeksi Jukurit voitti numeroin 3-2.

Ottelun ensimmäinen erä oli tasainen, eikä tilastoihin merkitty kuin molempien hienosti pelanneiden maalivahtien torjunnat.

KeuPa karsi Jukureiden aseita hyökkäys hyökkäykseltä. Vierasjoukkueen viisas puolustus- ja kamppailupelaaminen sai Jukurit ajoittain todella ahtaalle, eikä Jukurit päässyt yllättämään keuruulaisjoukkuetta helposti.

Toisen erä alussa KeuPa sai kiekon Jukureiden maaliviivalle asti, mutta videotarkistuksen jälkeen tilanteesta ei merkitty maalia. Illan avausosumaa saatiinkin odottaa yli ottelun puolivälin, kunnes Jukureiden Niko Laakkosen tarkka laukaus upposi vieraiden verkkoon.

Toisessa erässä nähtiin ikävännäköinen tilanne, kun KeuPa HT:n Matias Kiiskinen loukkaantui ja poistui kesken erän pukukopin puolelle. Kiiskinen palasi vielä otteluun, mutta jäänee parantelemaan tälliään Jukurit-ottelun jälkeen.

Kolmas erä alkoi Jukureiden 1-0 -johdossa. Kotijoukkue oli muokkailut kentällisiä kolmanteen erään, mutta koko ottelun haasteita tuottanut hyökkäyksiinlähtö hieman epäonnistui ja KeuPan Eetu Koivistoinen iski lukemat 1-1:een.

KeuPan tasoitusosuman juhlinta jäi vaisuksi, sillä seuraavassa vaihdossa Jukureiden Miro Mäkinen oli jätetty maalille yksin ja vei kotijoukkueen uudelleen johtoon. Vain kolme minuuttia myöhemmin, KeuPan Pasi Kouvalaisen kämmenrysty upposi Mika Norjan selän taakse.

Tasalukemissa 2-2 siirryttiin jatkoajalle, jossa ratkaisijaksi nousi Jukuri-joukkueen kapteeni Marko Kauppinen ja kaksi pistettä jäi Mikkeliin maalein 3-2.

− Jukurit ei ole monesti hävinnyt kamppailupelin tilastoa, mutta siinä me hävittiin KeuPalle. Huomaa kyllä, että siellä taistellaan pudotuspelipaikasta kynsin ja hampain, Jukureiden vastuuvalmentaja Antti Pennanen kommentoi ottelun jälkeen.