RAPORTTI: KeuPa taisteli kotivoiton - välierät jatkuvat Mikkelissä

KeuPa taistelia uhrautui. Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Mikkelissä. Kuva: Mikko Rahikainen
KeuPa taisteli selkä seinää vasten ja nappasi itselleen ottelusarjan ensimmäisen voiton maalein 2-1 (1-0, 0-1, 1-0). Jukureille 3-1 oleva ottelusarja jatkuu keskiviikkona Mikkelissä.

Ottelun ensimmäiset minuutit taisteltiin jälleen tasaiseen tahtiin. Jukurit joutui hankaluusiin erän puolivälin jälkeen, kun viikinkipaidat otti kaksi jäähyä peräkkäin. Jälkimmäisen alivoiman aikana KeuPan Jani Ollitervo laukoi kiekon viivasta Jukureiden maaliin.

Jukurit pääsi yrittämään tasoitusta erän lopussa ylivoimalla, kun Matias Kiiskiselle tuomittiin 2+10 päähän kohdistuneesta taklauksesta. KeuPan yhden maalin lisäksi erässä ei muita maaleja nähty ja toiselle kaksikymmenminuuttiselle siirryttiin KeuPan 1-0 -johdossa.

Toisen erän alussa tunteet kuumenivat ja Jukurit pääsi neljä vastaan kolme -ylivoimalle. Roope Ranta teki valeharhautuksen ja siirsi kiekon Teemu Suhoselle, jonka napakka veto upposi KeuPan maaliin.

Erän loppu oli rikkonainen, sillä kovia taklauksia ja taistelevaa peliä ei kummaltakaan joukkueelta puuttunut. Taisteluiden lomassa erässä vihellettiin yhteensä 12 minuuttia jäähyjä.

Kolmanteen erään lähdettiin jännittävässä tasatilanteessa. Erää oli ehtinyt vanheta vain alle kaksi minuuttia, kun KeuPa rokotti ylivoimalla. 2-1 -lukemat iski Valentin Claireaux ja Jukureiden jahti alkoi.

KeuPa teki viikinkipaitojen pelaamisesta äärimmäisen vaikeaa ja Jukurit vaihtoi Mika Norjan vartioimaan maalia erän lopulla. Jukurit yritti tasoitusta vimmatusti lopussa ilman maalivahtia, mutta KeuPa taisteli ja puolusti kovaa. Ottelun lopputulos kiivaan kamppailun päätteeksi KeuPalle 2-1.

- Kiihkeä, tunteikas ilta. Meidän osalta oli kahden tason väkeä ja kaikkien osalta ei ihan päästy sinne ytimeen. Otettiin myös liikaa jäähyä ja sitä me ei kestetä, Jukureiden vastuuvalmentaja Antti Pennanen kommentoi lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen.