RAPORTTI: Kärkikamppailun voitto Hokille pitkän kaavan kautta

Mestiksen kärkikamppailu miteltiin lauantaina Kajaanissa. Kuva: Mikko Rahikainen
Jukurit ja Hokki kohtasivat toisensa lauantaina Jukureiden viimeisessä runkosarjan vierasottelussa Kajaanissa. Ottelu ratkesi vasta voittolaukauskilpailussa ja sen vei isännät 3-2 (1-0, 0-2, 1-0, 0-0).

Mestiksen lauantainen kärkikamppailu alkoi odotetustikin tasaiseen tahtiin. Illan ensimmäinen osuma nähtiin isäntien toimesta ylivoimalla, kun Markus Piispanen iski paluukiekosta pelivälineen Jukureiden maaliin. Jukurit pääsi ensimmäisessä erässä ylivoimalle, mutta parista vapaasta paikasta laukaukset menivät ohi maalin, eikä tasoitusta erässä nähty.

Toiseen erään siirryttiin Hokin 1-0 -johdossa ja se alkoi Jukureiden ylivoimalla. Tämän jälkeen pelin tahti kääntyi jälleen kotijoukkueelle. Jukureiden Eetu Koski sai Michal Kristofin keihästämisestä tuomion 5+20 ja Jukurit joutui pitkälle alivoimalle. Viikinkiryhmä kuitenkin kesti ahtaassa paikassa.

Toista erää oli pelattu 12.03, kun Niko Laakkonen luisteli vasemmalta hyökkäysalueelle ja laukoi kiekon Hokki-vahti Sami Väliharjun taakse. Laakkosen osuma oli aivan identtinen RoKi-ottelussa tehdyn osuman kanssa.

Laakkosen tasoituksen jälkeen peli kääntyi vuorostaan viikinkipaidoille ja 1-2 osuman viimeisteli ylivoimalla kovalla laukauksellaan Roope Ranta. Tähän maaliin syöttöpinnat Teemu Suhoselle ja Niko Laakkoselle.

Kolmas erä alkoi vieraiden maalin kommennossa ja tasaiseen tahtiin taisteltiin aina erän viimeisille minuuteille asti. Alle neljä minuuttia ennen kolmannen erän päätössummerin soittoa Hokin Joni Piipponen tasoitti lukemiksi 2-2 takatolpalta ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla ei kumpikaan joukkue saanut kiekkoa maaliin, joten lopullinen voittaja selvisi vasta voittolaukauskilpailussa. Hokin Risto Mattilan osuma jäi ottelun voittomaaliksi ja näin ollen Jukurit matkaa takaisin Mikkeliin Hokki-ottelusta yksi piste taskussa.