RAPORTTI: Jukurit raivasi tien välieriin seiskapelin voitolla!

Jukurit matkaa välieriin otteluvoitoin 4-3. Lauantain ottelun ratkaisijaksi nousi Eetu Koski (edessä oikealla). Kuva: Mikko Rahikainen
Jukureiden ja Kiekko-Vantaan puolivälieräkamppailu tiivistyi game seveniin pääsiäisviikonlopun lauantaina. Jatkoerään asti venynyt kamppailu päättyi Jukureille 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 1-0).

Jukurit otti ohjakset ensimmäisessä erässä, kun ottelua oli ehtinyt vanheta alle kolme minuuttia. Joonas Kalliola pyysi kiekkoa oikeaan laitaan ja sai sen Joonas Sammalmaan ja Oula Palven kautta. Kalliola ei jättänyt avointa paikkaa käyttämättä ja ottelu oli Jukureille 1-0.

Toinen erä alkoi tiukoissa tunnelmissa ja erässä nähtiin komeita taklauksia puolin ja toisin. Kiekko-Vantaa hengitti Jukureiden iholle ja tasoitti ottelun ajassa 27.49, kun ylivoiman jälkeen vierailijat saivat päätypyörityksen aikaiseksi ja Joel Lehtinen laittoi kiekon Jukureiden maaliin. Kolmanteen, jännittävään erään siirryttiin siis tasalukemissa 1-1.

Varsinaisella peliajalla ei enää maaleja nähty, vaikka paikkoja siunaantui molemmille joukkueille. Jälleen voittajaa lähdettiin hakemaan jatkoerästä.

Jatkoerä alkoi Jukureiden hallinnalla, mutta kiekkoa ei saatu vaarallisille maalipaikoille. Vantaa oli jo tähän mennessä tehnyt Jukureiden matkan puolivälierissä haastavaksi, eikä se tehnyt seiskapelistäkään viikinkilaumalle helppoa.

Ottelu ratkesi lopulta ajassa 63.07, kun Eetu Koski laittoi kiekon Jani Kauton selän taakse maalin kulmalta ja Jukurit matkaa välieriin otteluvoitoin 4-3.

- Semmoinen olo jäi, että olimme kuskin paikalla. Ei Vantaalta mitään pois, mutta me hallitsimme peliä ja tämän pelin osalta voitettiin ansaitusti, Jukureiden vastuuvalmentaja Antti Pennanen kommentoi lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen.

- Sarjassa meille kaksi vähän heikompaa peliä ja Vantaa asetti meille haasteen, mitä me tähän kaivattiinkin. Tässä oli meillä sauma kasvaa ja me kasvettiin. Vantaalle onnittelut huippu kaudesta, Vantaa iski juuri niihin kohtiin, mihin meitä vastaan pitikin, Pennanen tiivisti ottelusarjan.

Jukurit kiittää Kiekko-Vantaata mahtavasta ja jännittävästä puolivälieräsarjasta!