JUKURIT ON MESTIKSEN MESTARI – MESTARINA LIIGAAN ON NYT TOTTA!

Jukurit on Mestiksen Mestari vuosimallia 2015-2016 ja lähtee Mestarina Liigaan! Kuva: Mikko Rahikainen
Jukurit ja Hokki tahkosivat Mestiksen historian toiseksi pisimmän ottelun neljännessä finaaliottelussa. Ottelu ratkesi Jukureille ajassa 108.28 ja ottelun lopputulos 3-4 JE (1-2, 0-0, 2-1, 0-0, 0-0, 0-1).

Ottelu alkoi molempien joukkueiden osalta hieman jännittyneissä tunnelmissa ja pelin edetessä jännitys katosi varmojen otteiden myötä.

Illan ensimmäisen erikoistilanteen aikana nähtiin myös ottelun ensimmäinen maali. Jukurit onnistui maalinteossa ylivoimalla, kun Teemu Turunen ujutti kiekon Tuukka Smuran ohi Hokin maaliin. Maaliin kirjattiin syöttöpisteet Roope Rannalle ja Teemu Suhoselle.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Hokki pääsi vuorostaan ylivoimalle ja rokotti lukemiksi 1-1 Markus Piispasen osumalla.

Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä Jukureilta toinen maali, kun pitkän pyörityksen päätteeksi Niko Laakkonen laukoi kiekon maaliin Roope Rannan ja Sami Jekusen syötöistä.

Toista erää hallitsi selvästi Jukurit. Puolustuspään hyvä pelaaminen ja keskialueen täyttäminen teki Hokin pelaamisesta vaikeaa ja viikinkiryhmä sai erittäin vaarallisia hyökkäyksiä aikaiseksi kotijoukkueen päätyyn.

Hokki tuli kolmanteen erään kovaa ja iski 49 sekunnin pelin jälkeen ottelun tasoihin. 2-2 -osuman viimeisteli Tuomas Vartiainen.

Hetkeä myöhemmin viikinkiryhmä pääsi ylivoimalle ja Niko Laakkosen laukaus puhui maalin arvoisesti. Komean 2-3 -maalin syöttäjät Teemu Henritius ja Teemu Turunen.

Kolmannen erän jälkimmäisen kympin aikana Hokki lisäsi kaasua ja löysi suurimman vaihteen. Jukureille kotijoukkue aiheutti haastetta ja ylivoimalla Tuomas Vartiainen laukoi kiekon keskeltä Jukurien maaliin ja isäntäjoukkue oli ilmoittautunut mukaan kamppailuun.

Varsinainen peliaika päättyi lukemiin 3-3 ja ratkaisua haettiin jatkoeristä.

Molemmat joukkueet saivat ensimmäisessä jatkoerässä hyviä maalintekopaikkoja, mutta maaleja ei nähty. Hokin vaarallisin paikka tuli läpiajosta, mutta Jukurien maalilla torjunut Christian Heljanko ei laskenut kiekkoa selkänsä taa. Jukurit pääsi erässä ylivoimallekin, mutta useista paikoista huolimatta kiekkoa ei saatu toimitettua Hokin maaliviivan oikealle puolelle.

Toisessa jatkoerässä taisteli kaksi hyvää, mutta väsynyttä joukkuetta. Molemmat joukkueet huokuivat voitontahtoa, mutta ratkaisua ei nähty alle 100 peliminuutin.

Kolmannessa jatkoerässä ajassa 108.28 Timo Hiltunen ja Joonas Kalliola löysivät syötöillään keskeltä Oula Palven, joka ratkaisi osumallaan Jukureille joukkueen historiansa seitsemännen Mestis-mestaruuden.

Oula Palven osumalla Jukurit voittaa Mestiksen Mestaruuden kaudella 2015-2016 ja lähtee Mestarina Liigaan! JUKURIT KIITTÄÄ TUKIJOITA JA FANEJA KOKO KAUDESTA!