RAPORTTI: Jukurit nollasi KeuPan ensimmäisessä välierässä

Joonas Kalliola iski iltaan kaksi maalia. Kuva: Mikko Rahikainen
Mestiksen välieräkamppailu alkoi keskiviikkona Mikkelissä Jukureiden ja KeuPan osalta. Lopulta suurinumeroiseksi venynyt ottelu päättyi Jukureille 5-0 (1-0, 0-0, 4-0).

Jukureiden ja KeuPan ensimmäinen välierä alkoi vauhdikkaasti Mikkelissä, vaikka ottelun avausmaalia saatiin odottaa aina kahdeksannelletoista peliminuutille asti. Jukureiden illan ensimmäisen iski Joonas Kalliola. Ylivoimalla Oula Palve laittoi kiekkoa maalinedustalle vapaaksi jääneelle Kalliolalle, joka iski lukemiksi 1-0.

Toinen erä oli molemmin puolin sekavaa ja erän loppuun KeuPa pääsi ylivoimalle, mutta ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa. Jukureille sattui ottelun puolen välin jälkeen heikko kymmenminuuttinen, mutta joukkue sai kasattua itsensä uudelleen kolmanteen erään.

Tutuksikin tulleen kaavan mukaan Jukureiden tehokkuus nousi uudelle tasolle jälleen ottelun kolmannessa erässä, sillä joukkue iski erään neljä maalia. Joonas Kalliola kunnostautui uudelleen maalinteossa ohjaamalla Antti Karjalaisen torjuman paluukiekon vieraiden verkkoon. Hienon esityön maaliin tekivät Teemu Suhonen ja Timo Hiltunen.

Jukureiden 2-0 -osuman jälkeen ottelussa nähtiin ikävännäköinen tilanne, kun Joonas Kalliolan taklaus osui aivan puun takaa KeuPan Matias Kiiskistä, joka loukkasi tilanteessa itseään pahan näköisesti.

Hiltunen pelasi itsensä myöhemmin oikeaan paikkaan oikeaan aikaan KeuPan maalinedustalle, kun Mikkelin jäähallin kellot pysäytettiin 3-0 osumaan ajassa 51.14. Jukureiden kolmannen osuman jälkeen vieraiden valmentaja Ville Nieminen päätti yrittää kavennusta ilman maalivahtia, mutta se ei tuottanut tulosta. Joonas Sammalmaa laittoi pitkää kiekkoa päätyyn ja Jaakko Turtiainen kiitti ja kuittasi 4-0 lukemat tyhjään maaliin. Joonas Sammalmaa onnistui vielä kerran ja Jukureiden 5-0 -maaliin syöttöpinnat Samuli Piipposelle ja hienon nollapeliottelun pelanneelle maalivahti Christian Heljankolle.

- Ensimmäinen puolituntinen oli meiltä hyvää, mutta oltaisiin voitu vielä tehokkaampia olla. KeuPa puolusti kyllä hyvin ja sitten meille tuli huono kymmenminuuttinen, mitä vieraat veivät. Viimeinen kaksikymmenminuuttinen sitten oli meiltä taas hyvää, Jukureiden vastuuvalmentaja Antti Pennanen kommentoi ottelun jälkeen.